Διπλωματικές πηγές: Η αλήθεια για τις τεχνικές συζητήσεις στο ΝΑΤΟ -Δεν υπήρξε διάλογος με την Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

Μια άλλη εικόνα από την πραγματική για τα όσα έγιναν στις τεχνικές συζητήσεις στο ΝΑΤΟ, επιχειρεί να βγάλει η Τουρκία, προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπ. Αμυνας ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης «έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη πιθανής παρέμβασης μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο.
Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, δεν υπήρξε καμία ανταλλαγή απόψεων. Ο Ελληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, προκειμένου να υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ, για το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.
Τότε ο Βρετανός πτέραρχος που είναι ο πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, ζήτησε από τον Ελληνα αξιωματικό μια σειρά διευκρινίσεων επί των υποβληθέντων σημείων. Με άλλα λόγια, δεν υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της Αγκυρας να περάσει την εικόνα ότι υπάρχουν συνομιλίες με την Αθήνα, με προφανή στόχο να αποφύγει τις κυρώσεις.

«Αναφορές σε “ανταλλαγή απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της» κατέληγαν οι ίδιες πηγές.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/diplomatikes-piges-den-ypirxe-dialogos-me-tin-toyrkia-sto-nato

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα