Διοικητής ΕΥΠ Θ.Δεμίρης για παρακρατικές δράσεις στελεχών ΕΥΠ: «Σε κάθε μεγάλο οργανισμό συμβαίνουν αυτά»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οταν το κράτος δικαιολογεί το παρακράτος – Το κακό είναι ότι λειτουργεί μόνο το παρακράτος: «Δεν ξέρω τί κάνουν οι ξένες μυστικές υπηρεσίες στη Ελλάδα»!

Ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης  θεωρεί φυσιολογικό το γεγονός να λειτουργεί παρακράτος μέσα στην ΕΥΠ, δήλωσε με μία σοκαριστική, κυνική παραδοχή, για την δραστηριότητα στελεχών της Υπηρεσίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για της υποκλοπές: «Σε κάθε μεγάλο οργανισμό συμβαίνουν αυτά», είπε στους βουλευτές, θεωρώντας προφανώς ότι είναι φυσιολογικό να στήνουν παρακράτος πράκτορες της ΕΥΠ, επειδή «Σε κάθε μεγάλο οργανισμό συμβαίνουν αυτά»!

Δηλαδή πραγματικά, τι άλλο θα ακούσουμε και τι άλλο θα θεωρηθεί ως «φυσιολογικό» σε αυτή την χώρα!

Όμως όταν τον ρώτησαν αν είναι ενήμερος για την δράση και τις δραστηριότητες των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, έδωσε την εικόνα μιας ΕΥΠ η οποία είναι αδύναμη και δεν έχει τα μέσα για να τις παρακολουθεί: «Προφανώς υπάρχει δραστηριότητα ξένων υπηρεσιών, φιλικών και μη χωρών, στην Ελλάδα. Δεν ξέρω να σας πω όμως ποιες ακριβώς ή τί κάνουν, διότι δεν έχω τα μέσα για να τις παρακολουθώ όλες»!

Δηλαδή ενώ παραδέχθηκε παρακρατικές δραστηριότητες στελεχών της υπηρεσίας, ταυτόχρονα δήλωσε και αδυναμία εκτέλεσης της αποστολής σε ότι αφορά την ασφάλεια της χώρας!

Πρακτικά παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει τί γίνεται στη χώρα, αλλά ούτε και στην υπηρεσία του!

Μετά τις αποκαλύψεις του pronews.gr για τα στελέχη που υπογράφουν τις παράνομες παρακολουθήσεις που δημοσιοποιήσαμε χθες με άρθρο μας, όσον αφορά την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη σήμερα στην Βουλή.

«Η διαδικασία για την επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη τηρήθηκε απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα. Ξεκίνησε από εκεί που έπρεπε να ξεκινήσει, έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει και εγκρίθηκε όπως έπρεπε να εγκριθεί» φέρεται να δήλωσε ο κ. Δεμίρης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά το ζήτημα δεν είναι η διαδικασία.

Το ζήτημα είναι ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας ήταν παράνομο και σε βαθμό κακουργήματος η παρανομία που διαπράχθηκε. Και γιατί τότε ο Κ.Μητσοτάκης είπε ότι «Αν ήξερε δεν θα την ενέκρινε»; Παραδέχεται άρα και σε αυτή την περίπτωση ότι δεν έκανε την δουλειά του, αφού «όλα ήταν νόμιμα».

Ο διοικητής της ΕΥΠ απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης επικαλούμενος το απόρρητο. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο ο κ. Δεμίρης υποστήριξε ότι «η νομιμότητα τηρήθηκε και για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη»!

Άρα και ο Κοικάκης ήταν «ύποπτος», κατά τον Θ,Δεμίρη, για διάπραξη κακουργήματος! Αλλιώς ήταν παράνομη και σε βαθμό κακουργήματος η παρακολούθησή του.

Αλλά τον Κουκάκη τον παρακολουθούσαν με Predator, όχι με συμβατικό τρόπο.

Άρα ομολόγησε εμμέσως ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιεί Predator!

Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, φέρεται να ανέφερε – μεταξύ άλλων και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες – ότι στην ΕΥΠ λειτουργεί αυτοματοποιημένος μηχανισμός καταστροφής των ψηφιακών αρχείων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο ίδιος ζήτησε να σταματήσει η καταστροφή των αρχείων.

Άρα καταστράφηκαν όλα τα στοιχεία; Ακόμα πιο επιβαρυντικό για τις δίκες των στελεχών της ΕΥΠ, του τέως διοικητή και όλων των εμπλεκομένων που θα ακολουθήσουν…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/dioikitis-eyp-m-demiris-i-parakolouthisi-androulaki-egkrithike-opos-eprepe-na-egkrithei/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα