Διευκρινίσεις Τραμπ για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε Αγκυρα για τους S-400

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

Με μια διευκρινιστική δήλωση ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να ανασκευάσει προγενέστερη τοποθέτηση, στην οποία είχε υποστηρίξει ότι η Ουάσινγκτον δεν εξετάζει αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία για την παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400. «Όχι, δεν το εξετάζουμε αυτό αυτή τη στιγμή. Όχι», ήταν η προηγούμενη απάντηση που είχε δώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ερώτηση δημοσιογράφου που είχε γίνει στο Οβάλ Γραφείο

Λίγο, όμως, αργότερα ακολούθησε διευκρινιστική δήλωση, στην οποία ο πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας ότι ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να εξετάζει τις κυρώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων).

«Το εξετάζουμε. (Είναι) μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση για πολλούς λόγους. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ορισμένα πολύ μεγάλα λάθη σε σχέση με την Τουρκία και αυτό είναι πολύ κακό. Επομένως το μελετούμε και θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν το έχουμε ακόμη ανακοινώσει».

Χθες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Νωρίτερα σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα