Διεκόπη η δίκη για τα “οικόπεδα φιλέτα” της Γλυφάδας-Δεν θα δικαστεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης λόγω βουλευτικής ασυλίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διεκόπη για τις 10 Μαρτίου η δική των “30 της Γλυφάδας”για την σκανδαλώδη αγορά δύο οικοπέδων στην περιοχή. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος όμως δεν θα καθίσει στο εδώλιο, αφού η Βουλή δεν ήρε τη βουλευτική του ασυλία.

Αντιμέτωπα με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκονται 26 μέλη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας Κ. Κόκκορη και τέσσερις φερόμενοι ως ιδιοκτήτες οικοπέδων σε δασική έκταση της Γλυφάδας.

Ήθελαν αγορά όχι απαλλοτριώση

Η διαδικασία απαλλοτρίωσης των δυο οικοπέδων που προορίζονταν για παιδική χαρά και για κοινόχρηστο χώρο είχε ξεκινήσει από το 1969, αλλά δεν τελεσφόρησε ποτέ. Αποτέλεσμα αυτού, οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, με το διοικητικό πρωτοδικείο να αίρει την άκαρπη απαλλοτρίωση και να αποφασίζει τη διεξαγωγή νέας από το Δήμο.Ωστόσο, αντί αυτού, η τότε νέα δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον κ. Κόκκορη, αποφασίζει την απευθείας αγορά των οικοπέδων.

«Οι κατηγορούμενοι αντί να ακολουθήσουν την ήδη δρομολογημένη διαδικασία επανεπιβολής αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των παραπάνω ακινήτων με τιμή αποζημίωσης την ορισθείσα από το δημοτικό συμβούλιο, ήτοι 868 ευρώ/τμ (αντικειμενική αξία) που θα επιβάρυνε το δήμο Γλυφάδας με το ποσό των 3 εκατ. Ευρώ για το πρώτο ακίνητο και με το ποσό των 2,9 εκατ. Ευρώ για το δεύτερο ακίνητο και συνολικά με το ποσό των 5,9 εκατ. Ευρώ επέλεξαν να «εγκαταλείψουν» την παραπάνω διαδικασία που ήταν πιο συμφέρουσα για το δήμο Γλυφάδας και να προβούν εν γνώσει τους στην επαχθέστερη για την περιουσία του δήμου διαδικασία της απευθείας αγοράς των οικοπέδων με τίμημα 4 εκατ. 463 χιλιάδες ευρώ για το πρώτο ακίνητο και με τίμημα 4 εκατ. 316 χιλιάδες ευρώ για το δεύτερο ακίνητο και συνολικά με τίμημα 8.779.494 ευρώ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Η ασυλία του Βαρβιτσιώτη

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την εποχή που εξετάζει η δικαιοσύνη διατελούσε και δημοτικός σύμβουλος και είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς.Το εισαγγελικό αίτημα ήταν να γίνει άρση της βουλευτικής του ασυλίας.Ωστόσο στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2014, επί διακυβέρνησης ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Βαρβιτσιώτη τάχθηκαν 78 βουλευτές, «κατά» 143, ενώ 9 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Εκείνος, αν και διατυμπάνιζε τις διαφανείς διαδικασίες του Δήμου για την αγοραπωλησία, δεν ζήτησε από το Κοινοβούλιο να ψηφίσει την άρση της ασυλίας του, γνωρίζοντας -πιθανώς- την έκβαση της διαδικασίας.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα