Διεθνής συνάντηση στην Μάλτα παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης Al-Wefaq και του Στρατηγού Haftar για τον διαμοιρασμό της Λιβύης.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Γιώργου Κουτσούμη

22.7.2020

Καλά ενημερωμένες πηγές του Λιβυκού καναλιού 24, ανέφεραν ότι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη και οι υποστηρικτές τους, πραγματοποίησαν συνάντηση στη Μάλτα (21.5.2020) για να συζητήσουν τον διαμοιρασμό της Λιβύης.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι στην συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Ρωσία, την Τουρκία και το Κατάρ, καθώς και εκπρόσωποι  του Προέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Al-Wefaq και εκπρόσωποι του Στρατηγού Haftar.

Ο στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η αρχή ενός νέου σταδίου της ιστορίας της Λιβύης που βασίζεται στον καταμερισμό της χώρας και του πλούτου της μεταξύ των μερών της σύγκρουσης και των υποστηρικτών τους και στον καθορισμό του πεδίου ελέγχου του κάθε μέρους.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι η συμφωνία, η οποία βασίζεται σε προηγούμενη συνεννόηση που έγινε μεταξύ αξιωματούχων της Τουρκίας και της Ρωσίας, αποδυναμώνει τον στρατό και ματαιώνει την πρόοδο και τις νίκες του στο πεδίο, καθοδόν για την απελευθέρωση της Τρίπολης και τον καθιστά όμηρο διεθνών επιδιώξεων.

Οι πηγές πρόσθεσαν επίσης, ότι ένα ελικόπτερο από το Κατάρ μετέφερε εκπροσώπους του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Al-Wefaq στη Μάλτα, ενώ το αεροπλάνο που μετέφερε εκπροσώπους του Στρατηγού Haftar, απογειώθηκε με προορισμό την Μάλτα και επέστρεψε στη Λιβύη αμέσως μετά, για να ξαναπάει τελικά στη Μάλτα. Γεγονός που υποδλώνει την απροθυμία των εκπροσώπων του Haftar να συμφωνήσουν σε αυτήν την συμφωνία.

https://www.libyaakhbar.com/libya-news/1199377.html

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΗΣ

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα