Διαφορές στην ορθόδοξη κοινότητα της Λυών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το απόγευμα από την αστυνομία της Λυών ο ύποπτος που είχε συλληφθεί χθες για την επίθεση στον ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη. Οι γαλλικές αρχές δεν πιστεύουν ότι ήταν τρομοκρατικό πλήγμα.

    

default 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησαν οι ανακριτές, τίποτα δεν επιτρέπει …να θεωρηθεί ότι έχει εμπλακεί στην υπόθεση» διευκρίνισε η γαλλική Δίωξη. Πρόσθεσε παράλληλα ότι η κατάσταση της υγείας του συλληφθέντος «δεν ήταν συμβατή με αστυνομική κράτηση», καθότι ο γιατρός που τον εξέτασε κατέληξε στην ανάγκη  «ψυχιατρικής νοσηλείας».

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα, λίγο μετά την επίθεση στον ιερέα, θεωρήθηκε ότι ταίριαζε με την περιγραφή που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άστεγο, ο οποίος δεν κατείχε κανένα όπλο, και ούτε το είδος της καραμπίνας που χρησιμοποίησε ο δράστης. Η έρευνα παραμένει στους ανακριτές της τοπικής αστυνομίας και δεν διαβιβάστηκε στην αντιτρομοκρατική.

Για την ώρα θεωρείται ότι πρόκειται μάλλον για εσωτερικές διαφορές στον μικρόκοσμο της ορθόδοξης ελληνικής κοινότητας.

Ο πατήρ Νικόλαος, που τραυματίσθηκε από δύο βλήματα στο συκώτι, βρίσκεται πάντα σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Λυών, ενώ αναμένεται να χειρουργηθεί εκ νέου αύριο Δεύτερα. Ο πατέρας Νικόλαος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από το 2010.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα