Διαμαρτυρία στο Ιντλίμπ εναντίον της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής

19/9/20 | 0 | 0 | 195 εμφανίσεις

Σεπτέμβριος 18, 2020. 23:14

Ιντλίμπ- Συρία.

Πολίτες της Συρίας απαίτησαν από την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το συριακό έδαφος. Η διαμαρτυρία κατά της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Ιντλίμπ, όπως αναφέρθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι  η διαμαρτυρία έγινε με πρωτοβουλία του πληθυσμού εναντίον της τουρκικής κατοχής στην περιοχή.

Οι Σύριοι πολίτες φώναζαν και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα « Το Ιντλίμπ είναι επικράτεια της Συρίας». Μερικοί ακτιβιστές πλησίασαν τα τουρκικά σημεία παρατήρησης.

«Γιατί να ανεχθούμε τους ξένους εισβολείς στη χώρα μας; Ζητάμε την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων! Η γη πρέπει να επιστραφεί στα χέρια μας. Κουραστήκαμε με τις διαμάχες και τις διαφωνίες που μας επιβάλλονται από έξω, δεν φοβόμαστε να πούμε «ΟΧΙ στον Ερντογάν!», πρόεδρός μας είναι ο Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε ένας ακτιβιστής.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass,  παρόμοια συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες του Χαλεπίου  και της Χάμα. Στην πόλη Ες Σουρμάν, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να κρεμάσουν μια αφίσα του Μπασάρ αλ Άσαντ στις πύλες του συνοριακού ελέγχουν της  Άγκυρας.

Piter Tv

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας