Διαμαρτυρία στο Ιντλίμπ εναντίον της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σεπτέμβριος 18, 2020. 23:14

Ιντλίμπ- Συρία.

Πολίτες της Συρίας απαίτησαν από την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το συριακό έδαφος. Η διαμαρτυρία κατά της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Ιντλίμπ, όπως αναφέρθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι  η διαμαρτυρία έγινε με πρωτοβουλία του πληθυσμού εναντίον της τουρκικής κατοχής στην περιοχή.

Οι Σύριοι πολίτες φώναζαν και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα « Το Ιντλίμπ είναι επικράτεια της Συρίας». Μερικοί ακτιβιστές πλησίασαν τα τουρκικά σημεία παρατήρησης.

«Γιατί να ανεχθούμε τους ξένους εισβολείς στη χώρα μας; Ζητάμε την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων! Η γη πρέπει να επιστραφεί στα χέρια μας. Κουραστήκαμε με τις διαμάχες και τις διαφωνίες που μας επιβάλλονται από έξω, δεν φοβόμαστε να πούμε «ΟΧΙ στον Ερντογάν!», πρόεδρός μας είναι ο Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε ένας ακτιβιστής.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass,  παρόμοια συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες του Χαλεπίου  και της Χάμα. Στην πόλη Ες Σουρμάν, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να κρεμάσουν μια αφίσα του Μπασάρ αλ Άσαντ στις πύλες του συνοριακού ελέγχουν της  Άγκυρας.

Piter Tv

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα