Διαμαρτυρία κατά του Ερντογάν στη γενέτειρά του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σεπτέμβριος 4, 2021. Ελλάδα.

Η φράση που είπε ο πρόεδρος Ερντογάν στην τελετή έναρξης για το υπό κατασκευή λατομείο στην κοιλάδα Ισκεντερέ της Ριζούντας, «Όσοι αριστεροί και κομμουνιστές που υπάρχουν στα διάφορα μέρη της Τουρκίας έρχονται εδώ» ως απάντηση στις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής,  εξόργισε τους χωρικούς.

Οι χωρικοί, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα,  συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυχτα κατά μήκος του δρόμου που περνούσε ο Ερντογάν και η συνοδεία του  φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

Όπως αναφέρεται, στην τελετή έναρξης της οδού προς το Ερζερούμ, για τη δημιουργία της οποίας δημιουργείται λατομείο στην κοιλάδα Ισκεντερέ ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά των διαμαρτυρομένων, που τους χαρακτήρισε ως «αριστερούς» και «κομμουνιστές».

«Οι αριστεροί και οι κομμουνιστές  από διάφορα μέρη της Τουρκίας ήρθαν εδώ. Να μας σταματήσουν. Δεν μπορείτε να σταματήσετε αυτό το έθνος. Δεν μπορείς να το κόψεις. Θα κατασκευάσουμε εγκαταστάσεις. Θα φτιάξουμε αυτούς τους δρόμους. Η δύναμή σας δεν είναι αρκετή για να μας σταματήσει», είπε.

Οι χωρικοί που παρατάχθηκαν κατά μήκος της οδού, τα μεσάνυχτα χθες, ενοχλημένοι για τους χαρακτηρισμούς του Ερντογάν, φώναζαν συνθήματα κατά τη  διέλευση του: «Είμαστε ο λαός», «θα νικήσουμε, θα αντισταθούμε».

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα