Διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα, που θυμίζουν… Ουγκάντα, από τον ΔΕΔΗΕ, με φτηνές δικαιολογίες ότι έπεσαν τα χιονισμένα δέντρα πάνω στα καλώδια! Γιατί τα δέντρα δεν κλαδεύτηκαν εγκαίρως, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για το δίκτυο; Χιλιάδες οικογένειες χωρίς θέρμανση στο σκοτάδι ξεπάγιασαν πολλές ώρες της νύχτας και της ημέρας

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Χιλιάδες οικογένειες αξιοπρεπών πολιτών, που πληρώνουν φόρους και δημοτικά τέλη, υπέστησαν εχθές, μέσα σε πολικές θερμοκρασίες, το μαρτύριο της κατάψυξης, εξαιτίας των διαδοχικών και πολύωρων διακοπών ρεύματος ιδιαίτερα στην Βορειοανατολική Αθήνα, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας!

Οι εικόνες, που συνέλεξαν τα μέλη της συντακτικής ομάδας του

europost.gr είναι σχεδόν εφιαλτικές και θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει τους διοικούντες τον ΔΕΔΗΕ ήδη στον εισαγγελέα, για παράβαση καθήκοντος, από τη στιγμή που -εξαιτίας δικών τους λαθών και παραλείψεων- δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο πολλούς Έλληνες πολίτες!

Πιό συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν στο Λεκανοπέδιο Αττικής πολύωρες διακοπές ρεύματος σε περιοχές όπως Κηφισιά, ο Διόνυσος, η Σταμάτα, η Δροσιά, η Άνοιξη, η Εκάλη και ο Άγιος Στέφανος. Οι διακοπές αυτές κράτησαν ακόμη περισσότερες ώρες μόλις έπεσε το σκοτάδι και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη χιονοθύελλα και στις συγκεκριμένες περιοχές επικρατούσαν θερμοκρασίες που έφταναν μέχρι και τους -5 βαθμούς Κελσίου

Σε όσους ταλαίπωρους πολίτες κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΗΕ, οι ανεύθυνοι αρμόδιοι έσπευδαν να δικαιολογηθούν ότι υπάρχουν πτώσεις δέντρων πάνω σε καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης. Στο στυλ «τι να σας κάνουμε βρε παιδιά, φταίει η μητέρα φύση, που μεγαλώνουν τα δέντρα γρήγορα και όταν πέσει επάνω τους χιόνι σπάνε εύκολα τα κλαδιά τους!»

Δεν ντρέπονται, που κοροϊδεύουν τον κόσμο;

Ο ΔΕΔΗΕ κοροϊδεύει τον κόσμο ξεδιάντροπα και αυτοί, που τον διοικούν πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τις ζημιές και την ταλαιπωρία, που προκάλεσαν και προκαλούν  σε χιλιάδες νομοταγείς και φιλήσυχους Έλληνες πολίτες!

Γιατί τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ δεν έχουν σπεύσει τόσο καιρό να κλαδέψουν τα δέντρα, σε περιοχές όπου η παρουσία τους απειλεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης, παρόλο που έχουν σχετική αρμοδιότητα και ευθύνη γι αυτό;

Το europost.gr έχει πολλές καταγγελίες κατοίκων, που μένουν στη Βορ. Αθήνα, ότι έχουν τηλεφωνήσει πολλές φορές στον ΔΕΔΗΕ για να κλαδέψει τέτοιου είδους δέντρα, χωρίς να δούν την παραμικρή κίνηση από την πλευρά του!

Και αναρωτιούνται τώρα: «Γιατί πληρώνουμε φόρους και εμπιστευόμαστε το Κράτος; Για να μένουμε, εμείς, τα μικρά μας παιδιά και οι ηλικιωμένοι γονείς μας, για πολλές ώρες ώρες μέσα στην παγωμένη νύχτα του Φλεβάρη χωρίς φως και χωρίς θέρμανση, με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός και αποκλεισμένοι από τα χιόνια;»

Θα παρέμβει, επιτέλους, κάποιος εισαγγελέας για να βάλει τους αρμοδίους του ΔΕΔΗΕ στη θέση τους και να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο από την επανάληψη τέτοιων φαινομένων ντροπής

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος

Βεβαίως, οι διακοπές της ηλεκτροδότησης δεν έπληξαν μόνο ένα μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά δημιούργησαν και τεράστια προβλήματα στην επαρχία.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η περίπτωση της Εύβοιας όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο Βόρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου.

Επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος ‘Αρτας.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης αλλά και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

«Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σημειώνεται ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο», αναφέρει ο Διαχειριστής του δικτύου.

https://europost.gr/diakopes-ilektriko-reyma-poy-thymizoyn-oygkanta-ton-dedie-ftines-dikaiologies/

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1. Οι “αξιοπρεπείς” πολίτες είναι αυτοί που αντιδρούν πολλές φορές, ώστε να μην κόβονται τα δέντρα. Υπάρχει συνεννόηση μεταξύ πολιτών, τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειας και υπουργείων;

    2. Σε σοβαρή χώρα που έζησα μερικά χρόνια, δεν υπάρχουν καλώδια πουθενά. Επίσης, ενώ έβρεχε 364 μέρες το χρόνο, νερό δεν είδα να λιμνάζει ΠΟΥΘΕΝΑ.

    3. Τι σχέση έχει το χιόνι με τη ΔΕΗ; Ε, προφανώς στη Μπανανία την Ελλάδα, αυτά τα 2 συνδέονται.

    4. Τι θα συμβεί στο Μπανανιστάν αν κάποια στιγμή έχουμε φαινόμενο Κατρίνα; Ας το κάνουμε πιο απλό μια και δεν έχουμε hurricanes εδώ χάμω. Τι θα συμβεί αν βρέχει ασταμάτητα για 10 μέρες; E;

  2. Μόνο γκρίνια καί εὔκολη ἀπόδοση εὐθυνῶν. Ὅταν προκύπτει πρόβλημα, γίνεται θέμα στά ΜΜΕ γιά 3-4 μέρες, ὁ ἕνας βρίζει τόν ἄλλον, ὁ ἕνας σκέφτεται μόνο νά τσακωθεῖ μέ τόν ἄλλο καί μετά τίποτα. Ξεχνιέται τό πρόβλημα δημόσια καί μένουν κάποιοι μέ τά προβλήματα. Δουλεύουν σέ δύσκολες συνθῆκες κάποια συνεργεῖα, χωρίς νά τό γνωρίζουν αὐτοί που φωνασκοῦν. Οὔτε διάθεση γιά ἀναγνώριση προβλημάτων, προσπάθεια γιά σχεδιασμό λύσεων, συνεργασία ὅλης τῆς κοινωνίας, ἐκπαίδευση στήν προσπάθεια καί στήν συγκέντρωση γιά λύση. Μόνο ἐκτόνωση τοῦ θυμοῦ ὅπου νάναι ἤ καί στοχευμένα. Λές καί κατεβήκαμε τώρα ἀπό τά δέντρα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,636ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
17,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα