Διαδοχικές εκρήξεις στο εργοτάξιο του πυρηνικού εργοστασίου Ακκούγιου στην Τουρκία 

20/1/21 | 0 | 0 | 148 εμφανίσεις

Στην περιοχή έχει μεταβεί η στρατοχωροφυλακή

Δύο εκρήξεις, η μία μετά την άλλη, σημειώθηκαν στο Πυρηνικό Εργοστάσιο Ακκούγιου στην Τουρκία το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, περί τις 18.20. 

Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές, έσπασαν παράθυρα, τοίχοι τζάμια και πόρτες στη γύρω περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αιτία αλλά ούτε για την ύπαρξη τραυματιών. 

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης του τοπικού δημάρχου, αλλά και από βουλευτή της αντιπολίτευσης, ωστόσο δεν υπάρχουν για την ώρα άλλες λεπτομέρειες εκτός του ότι έχουν υποστεί ζημιές 86 σπίτια.

Η έκρηξη έγινε στο εργοτάξιο του εργοστασίου και στο σημείο βρίσκεται η στρατοχωροφυλακή και ο έπαρχος.

Όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο Haberler, η έκρηξη ήταν προγραμματισμένη για την κατασκευή εγκαταστάσεων για τους εργαζόμενους στο πυρηνικό εργοστάσιο προκάλεσε ζημιές σε γύρω σπίτια και θερμοκήπια.

Βίντεο: Εκκωφαντικός θόρυβος κατά τη διάρκεια της έκρηξης

Σε δηλώσεις της η τοπική αρχή της Επαρχίας Μερσίν ανέφερε πως ξεκινά άμεσα έρευνα προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές στις περιουσίες των πολιτών.

 

 

«Μια ομάδα από τη Γενική Διεύθυνση Ειδικής Ασφάλειας του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες έρευνες σχετικά με την έκρηξη. Το ζήτημα θα εξεταστεί από κάθε πτυχή και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος των υπευθύνων» αναφέρει η ηγεσία της Επαρχίας Μερσίν.

Βίντεο από το Twitter που φέρεται πως δείχνει καπνούς από τις εκρήξεις:

 

 

Σε άλλα tweet Τούρκοι κατηγορούν Κούρδους και κανείς δεν ξέρει αν τελικά μιλάμε για ατύχημα ή δολιοφθορά.

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/955557_diadohikes-ekrixeis-sto-ergotaxio-toy-pyrinikoy-ergostasioy-akkoygioy

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (4 σχόλια)
    Όταν αγανακτισμένοι από την κακιά μας μοίρα θέλουμε να ρίξουμε τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας κάπου, λέμε ότι φταίει το Σύστημα. Το ίδιο όταν βλέπουμε να χειραγωγείται η κοινωνία και η πολιτική ζωή. Τι είναι το Σύστημα; Είναι, μάλλον, ένα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας