Διαδικτυακές Ημερίδες Αστρονομίας από το Αστεροσκοπείο Αθηνών | Νοέμβριος 2020

20/10/20 | 0 | 0 | 165 εμφανίσεις

Τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνουν Διαδικτυακές Ημερίδες Αστρονομίας και συναφών Επιστημών.

Απευθύνονται σε ενήλικες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση
του κοινού σε θέματα ερευνητικής αιχμής και την καλλιέργεια του επιστημονικού
τρόπου σκέψης.

Θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης για ομάδες 30 ατόμων ανά διάλεξη.

Το πρόγραμμα θα διεξάγεται πρωινές ώρες 10:00 -14:00, μέσω της πλατφόρμας ZOOM, κάθε Κυριακή του Νοέμβρη αρχίζοντας από τις 8/11 μέχρι και τις 29/11.

Η δράση, εκτός των κεντρικών διαδικτυακών ομιλιών οι οποίες θα πραγματοποιούνται από επιστήμονες εξειδικευμένους σε συγκεκριμένους τομείς, τόσο στην έρευνα όσο και στην δημόσια κατανόηση της επιστήμης, περιλαμβάνει επίσης ηλιακή (πρωινή) και νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση με ψηφιακά μέσα, καθώς και αναλυτική παρουσίαση των σύγχρονων και παλαιών οργάνων παρατήρησης.

Η θεματολογία των εισηγήσεων περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατευθύνσεις:

Σελήνη- Ήλιος.

Ηλιακό σύστημα, Εξωπλανήτες, Αστροβιολογία.

Εισαγωγή στην Αστρική Εξέλιξη, Αστρικά Συστήματα, Μελανές Οπές.

Κοσμολογία, όργανα παρατήρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και την διαδικασία συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2103490160 από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες: 10:00 – 14:00) ή στο e-mail: visitorcenter@noa.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    22/11/20 | (1 σχόλια)
    Πως εξηγείται το "άνοιγμα" Ερντογάν στην Ε.Ε.; 1.-Άλλαξε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. 2.-Πλησιάζει ο Δεκέμβριος και η εικόνα, τώρα, δεν είναι όπως στην προηγούμενη διάσκεψη κορυφής. Έχει ενοχλήσει πολλούς. Ίσως, ακόμη και τη Γερμανία. Πέραν της Ελλάδος και της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας