Δημοσκόπηση Pulse: Aνησυχία για ιό και Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
dimoskopisi-pulse-anisychia-gia-io-kai-toyrkia0

Η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού δεν έχει επηρεάσει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρείται στο επίπεδο των 18 μονάδων.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της Pulse, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 41,5% (όπως και στις 21-23  Σεπτεμβρίου) και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,5% χάνοντας μισή μονάδα. Σταθερό παραμένει το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ στο 7% και 6% αντίστοιχα. Ανεβασμένη κατά 0,5% εμφανίζεται η Ελληνική Λύση φτάνοντας στο 4,5%, και το ΜέΡΑ25 στο 3%. Αλλο κόμμα ψηφίζει το 6,5%, ενώ η γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων αποτυπώνεται στο 8%.

Η συσπείρωση για το κυβερνών κόμμα είναι εξαιρετικά υψηλή και αγγίζει το 84%. Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει κοντά του το 65% των πρώην ψηφοφόρων του.

Στα ζητήματα της επικαιρότητας, η πανδημία του κορωνοϊού προβληματίζει λίγο περισσότερο τους πολίτες σε σχέση με ένα μήνα πριν. Το 70% ανησυχεί πολύ (42%) και αρκετά (28%), ενώ το ποσοστό στα τέλη Σεπτεμβρίου ήταν στο 66%. Μέτρια ανησυχεί το 14%, λίγο το 4% και ελάχιστα έως καθόλου το 5% των ερωτηθέντων. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του νέου κορωνοϊού θεωρούν πως είναι πιο αυστηρά από ό,τι θα έπρεπε το 21%, λογικά και ό,τι πρέπει, η πλειοψηφία του δείγματος (36%) και πιο επιεική από ό,τι θα έπρεπε το 32%.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά η στάση της Τουρκίας ανησυχεί το 73% των πολιτών πολύ (47%) και αρκετά (26%). Προβληματισμό εξέφρασε το 70% των ερωτηθέντων στις αρχές Ιουλίου.  Το 12% ανησυχεί μέτρια, λίγο το 3% και ελάχιστα έως καθόλου το 4%. Το 55% πιστεύει πως οι ενέργειες της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, σίγουρα (20%), μάλλον στη σωστή κατεύθυνση (35%). Μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση υποστηρίζει πως έχει πάρει το Μαξίμου το 19% των πολιτών και σίγουρα λανθασμένη το 16%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την πρώτη εντύπωση που έχει αποτυπωθεί στην κοινωνία από την εξέλιξη και την απόφαση της δίκης των στελεχών της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το 49% δηλώνει πως ήταν όπως την περίμενε, το 30% εκφράζει την άποψη πως ήταν πιο επιεικής και το 11% πιο αυστηρή από ό,τι περίμενε.

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 47% των πολιτών που κλήθηκαν να απαντήσουν στην τηλεφωνική έρευνα (έναντι 46% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ενώ το 24% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα (παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό).

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα