Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν: Οι Τούρκοι δεν τον πιστεύουν και δεν τον ψηφίζουν

4/1/21 | 0 | 0 | 164 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση στην Τουρκία δείχνει ότι το 57% των ερωτηθέντων θέλει επιστροφή στο κοινοβουλευτικό σύστημα.

Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας Μετροπόλ, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, εάν διεξάγονταν εκλογές αυτή την Κυριακή θα λάμβαναν το ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) 30,6%, το CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) 20%, το IYI Parti (Καλό Κόμμα) 8,9%, το φιλοκουρδικό Κόμμα HDP 8,7% και το MHP (Κόμμα Εθνικής Δράσης) 6%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 21,3% ενώ το ΜΗΡ έχει σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσόπησης, αν σήμερα διεξάγονταν προεδρικές εκλογές το 43,3% λέει ότι θα ψήφιζε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και το 50,7% ότι δεν θα τον ψήφιζε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα λάμβανε 40,7% εάν κατέβαινε υποψήφιος Πρόεδρος ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος θα λάμβανε 43,9%.

Πρώτος στη σειρά είναι ο Γιαβάς, ακολουθούν ο Ερντογάν, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

  • Το 64,8% εκτιμά ότι η Τουρκία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ενώ το 21,7% είναι ικανοποιημένο.

Το 49,5% θεωρεί ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα της Τουρκίας είναι η οικονομία, το 13,2% ο κορωναϊός και το 12,3% η ανεργία. Το 59,4% λέει ότι είναι χρεωμένο. Το 77% λέει ότι είναι χρεωμένο στις τράπεζες, το 12,5% σε φίλους. Το 91,9% δυσκολεύεται να ξεπληρώσει τα χρέη του.

Το 60% δεν πιστεύει στους αριθμούς των κρουσμάτων και νεκρών της επιδημίας που ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας και μόνο το 36,3% αποδέχεται ως σωστά τα δεδομένα. Το 52,5% θεωρεί ανεπιτυχή τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον κορωναϊό. Το 51,5% λέει ότι θα εμβολιαστεί, ενώ το 48,5% δεν θα εμβολιαστεί. Το 55,2% δεν εμπιστεύεται το κινεζικό εμβόλιο, σε αντίθεση με το 37,9% που το εμπιστεύεται.

File Photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου/ΑΓΚ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν: Οι Τούρκοι δεν τον πιστεύουν και δεν τον ψηφίζουν

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας