Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν: Οι Τούρκοι δεν τον πιστεύουν και δεν τον ψηφίζουν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση στην Τουρκία δείχνει ότι το 57% των ερωτηθέντων θέλει επιστροφή στο κοινοβουλευτικό σύστημα.

Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας Μετροπόλ, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, εάν διεξάγονταν εκλογές αυτή την Κυριακή θα λάμβαναν το ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) 30,6%, το CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) 20%, το IYI Parti (Καλό Κόμμα) 8,9%, το φιλοκουρδικό Κόμμα HDP 8,7% και το MHP (Κόμμα Εθνικής Δράσης) 6%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 21,3% ενώ το ΜΗΡ έχει σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσόπησης, αν σήμερα διεξάγονταν προεδρικές εκλογές το 43,3% λέει ότι θα ψήφιζε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και το 50,7% ότι δεν θα τον ψήφιζε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα λάμβανε 40,7% εάν κατέβαινε υποψήφιος Πρόεδρος ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος θα λάμβανε 43,9%.

Πρώτος στη σειρά είναι ο Γιαβάς, ακολουθούν ο Ερντογάν, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

  • Το 64,8% εκτιμά ότι η Τουρκία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ενώ το 21,7% είναι ικανοποιημένο.

Το 49,5% θεωρεί ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα της Τουρκίας είναι η οικονομία, το 13,2% ο κορωναϊός και το 12,3% η ανεργία. Το 59,4% λέει ότι είναι χρεωμένο. Το 77% λέει ότι είναι χρεωμένο στις τράπεζες, το 12,5% σε φίλους. Το 91,9% δυσκολεύεται να ξεπληρώσει τα χρέη του.

Το 60% δεν πιστεύει στους αριθμούς των κρουσμάτων και νεκρών της επιδημίας που ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας και μόνο το 36,3% αποδέχεται ως σωστά τα δεδομένα. Το 52,5% θεωρεί ανεπιτυχή τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον κορωναϊό. Το 51,5% λέει ότι θα εμβολιαστεί, ενώ το 48,5% δεν θα εμβολιαστεί. Το 55,2% δεν εμπιστεύεται το κινεζικό εμβόλιο, σε αντίθεση με το 37,9% που το εμπιστεύεται.

File Photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου/ΑΓΚ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν: Οι Τούρκοι δεν τον πιστεύουν και δεν τον ψηφίζουν

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα