Δημοσκόπηση για αρχηγούς κομμάτων, υπουργούς – Θύμωσε η Γεννηματά – Στο 7% ο Τσακαλώτος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσαν τα ευρήματα δημοσκόπησης της Opinion Poll που έχουν σχέση με την ηγεσία του κόμματος. Κύκλοι του ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση τόνιζαν νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, πως «ο καθένας και οι προτεραιότητές του. Κάποιοι, με μεθοδεύσεις, έχουν στόχο να πληγεί η παράταξη, να ανακοπεί η δημιουργική πορεία της. Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε. Συνεχίζουμε αταλάντευτα», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Επί της ουσίας της έρευνας, στη Χ. Τρικούπη τονίζουν ότι «συνιστά μεθόδευση η οποία δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα και τη Φώφη Γεννηματά, αλλά με στόχο να ανακόψει την πορεία του ΚΙΝΑΛ». Σχολιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας, στελέχη του Κινήματος αναφέρουν ότι «επί συνόλου 1.204 ερωτηθέντων στους οποίους απευθύνθηκε πανελλαδικά η Οpinion Ρoll, σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ερώτημα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ (με βάση την ψήφο τους τον Ιούλιο του 2019) αφορά επί της ουσίας 80 ανθρώπους, εκ των οποίων το 25% δεν απαντά!»

Ανδρουλάκης και Λοβέρδος, ψηλά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στο σύνολο της κοινής γνώμης πρώτος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 20,6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 17,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%. Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 5,2%, ο Γιώργος Καμίνης με 3,6% και η Εύα Καϊλή με 3,2%, ενώ το 13,2% δήλωσε «Άλλος».

Ωστόσο, όταν το ερώτημα απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, υπάρχει αλλαγή δεδομένων καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 26,7%, και ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,3 ενώ η Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είναι τρίτη με 21%. Όσον αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα ο Παύλος Γερουλάνος συγκεντρώνει 8%, ο Γιώργος Καμίνης 3,5% και η Εύα Καϊλή 3%, ενώ το 6,3% δηλώνει «Άλλος». Μόνο το 6% δεν απάντησε.

Σημειώνεται πως οι εκλογές του Κινήματος Αλλαγής έχουν προγραμματιστεί για το 2021. Ήδη η κυρία Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της ως προς την επανεδιεκδίκηση της προεδρίας, ενώ και ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Action 24 είχε αναφέρει πως «οι λόγοι που ήμουν υποψήφιος το 2017 έχουν ενισχυθεί». Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λοβέρδος ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το καλοκαίρι του 2015 έχοντας και πάλι ως αντίπαλο τη Φώφη Γεννηματά.

Στα άλλα κόμματα, ο Τσίπρας μόνος του

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο σύνολο της κοινής γνώμης ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει κυρίαρχος καθώς συγκεντρώνει το 30,8% των προτιμήσεων στο ερώτημα «με ποιον ηγέτη μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πιο δυναμική πορεία», έναντι 12,2% του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Το ίδιο ισχύει και για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκεί ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει το 63,2%, έναντι 7,3% του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα