Δημογραφική Αλλαγή: Η Τουρκία χτίζει νέο οικισμό που χρηματοδοτείται από την Παλαιστίνη στο Αφρίν της Συρίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος ενός νέου οικισμού με τη χορηγία της Τουρκίας και τη χρηματοδότηση από την Παλαιστίνη στην περιοχή Αφρίν, στη βόρεια Συρία.

Ο οικισμός αποτελείται από 75 συγκροτήματα κατοικιών για να στεγαστούν 220 οικογένειες και βρίσκεται στην περιοχή Τζιντίρες στα δυτικά της πόλης Αφρίν,  όπως αναφέρει η τοπική  Afrin Post.

Ο αραβικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος Wafaa al-Mohsenin με έδρα την Κωνσταντινούπολη υλοποιεί το έργο. Ανακοίνωσε στις 28 Αυγούστου την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους των συγκροτημάτων.

Η τοπική Afrin Post, παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Αφρίν μετά την κατοχή από την Τουρκία και ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί 32 συγκροτήματα που φιλοξενούν 128 οικογένειες.

Η πόλη Αφρίν, βόρεια του Χαλεπίου, καταλήφθηκε από την Τουρκία το 2018 μετά από μια στρατιωτική επιχείρηση που ονομάζεται «Κλάδος Ελαίας» για την απώθηση των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) με το πρόσχημα της προστασίας της «εθνικής ασφάλειας» της Τουρκίας.

Εκδιώχθηκαν 300 χιλιάδες Κούρδοι από το Αφρίν

Η επιχείρηση προκάλεσε τον εκτοπισμό περίπου 300.000 Κούρδων του Αφρίν οι οποίοι έκτοτε έχουν καταφύγει σε 40 χωριά και πέντε στρατόπεδα στην περιοχή Shahba.

Το έργο εποικισμού χρηματοδοτείται άμεσα από τους κατοίκους του χωριού Αλ Ζαΐμ, ενός παλαιστινιακού χωριού στο Κυβερνείο της Ιερουσαλήμ, που ήρθε σε συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση.Από το 2018, η Τουρκία έχει χτίσει περισσότερους από 19 οικισμούς στην περιοχή του Αφρίν χρησιμοποιώντας οργανώσεις Αράβων πολιτών του Ισραήλ και άλλους οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Τουρκικός στόχος η Δημογραφική Αλλαγή

Στις 3 Μαΐου, ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε το σχέδιό του να εγκαταστήσει περίπου ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες σε 13 συριακές περιοχές, οι οποίες δεν είναι οι περιοχές από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες, δίπλα στα νότια σύνορα της Τουρκίας, ξεκινώντας από το Azaz στα δυτικά μέχρι το  Σερεκανίγιε στα ανατολικά, αποκλειστικά με Άραβες της Συρίας και Τουρκμένους.

«Ετοιμάζουμε ένα νέο έργο για την εθελοντική επιστροφή ενός εκατομμυρίου Σύριων αδελφών που βρίσκονται στη χώρα μας ως φιλοξενούμενοι», είπε ο Ερντογάν.

Ο αριθμός των οικισμών που έχτισε η Τουρκία στο Ιντλίμπ έφτασε τους περίπου 50, οι περισσότεροι από αυτούς κοντά στην περιοχή Mashhad Rouhin, βόρεια του Ιντλίμπ.

Ενώ 45 οικισμοί χτίστηκαν στο Αφρίν, Αζάζ και το Τζαράμπλους, βόρεια και ανατολικά του Κυβερνείου του Χαλεπίου το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο αριθμός των οικισμών στο Αφρίν έφτασε τους 19, τέσσερις από αυτούς στην περιοχή Jindires, τρεις στις συνοικίες Sheikh Hadid (Shiye), Sherawa, Sharran και Bulbul, δύο στην περιοχή Rajo και ένας δυτικά της πόλης Αφρίν.

Η Τουρκία, όπως πάντα,  αγνοεί τις διεθνείς πιέσεις

Παρά τις διεθνείς και τοπικές αναφορές που κάνουν λόγο για εκτεταμένες παραβιάσεις από την Τουρκία και τις συνδεδεμένες φατρίες της από τον έλεγχο του Αφρίν τον Μάρτιο του 2018 και την επιδίωξη της Άγκυρας για δημογραφική αλλαγή σε μια κουρδική περιοχή, η Τουρκία συνεχίζει να δημιουργεί οικισμούς με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβουν σταθερή στάση απέναντι στις σιωπηρές και καταναγκαστικές προσπάθειες δημογραφικής αλλαγής σε ολόκληρη τη Συρία. Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια, η ανοικοδόμηση και οι προσπάθειες έγκαιρης ανάκαμψης δεν θα μετατρέψουν αυτές τις δημογραφικές αλλαγές στο status quo», δήλωσε η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Syrians for Truth and Justice (STJ).

Σε μια έκθεση με τίτλο «Οικισμοί κατοικιών στο Αφρίν: Δημογραφική αλλαγή ή έργα στέγασης εκτοπισμένων;» το STJ πρόσθεσε ότι αυτοί οι οικισμοί θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ως μέρος της συστηματικής διαδικασίας αλλαγής της δημογραφικής σύνθεσης του Αφρίν.

“Τελετή θεμελίωσης για νέο τουρκο-παλαιστινιακό οικισμό στο Αφρίν” – Afrin Post

Afrin Post, North Press Syria,

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα