“Δεν ξέρω ,δεν απαντώ”, “δεν επιβεβαιώνω, ούτε διαψεύδω”…Αυτή είναι η στάση της κυβέρνησης για όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά. Αλλά αυτή η στάση δεν οδηγεί πουθενά και καλό θα είναι να το αντιληφθεί γρήγορα. Τα ελληνοτουρκικά δεν μπορούν να μπαίνουν κάτω από το χαλί.

Η κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά σε δημοσιεύματα. Αλλά δε μπορεί να μην ενημερώνει άμεσα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το τι συμβαίνει ή τι δε συμβαίνει με την Τουρκία. Απ΄ όσα έχουμε αντιληφθεί , όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν “μαύρα μεσάνυχτα” για το τι πραγματικά συνέβη στην Κρήτη και τι συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο. Στελέχη των κομμάτων ρωτούν δημοσιογράφους για να βγάλουν άκρη…

Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη και αυτό δεν μπορεί να αναστραφεί με ψευδαισθήσεις…

Δεν υπήρξε κανένα “γαλήνιο καλοκαίρι”, όπως από τηλεοράσεως προσπαθούν να μας πείσουν. Αν θεωρούμε επιτυχία ότι δεν είχαμε το Oruc Reis να κάνει βόλτες τότε υπάχει σοβαρό πρόβλημα στη χώρα.

Ελάχιστα ΜΜΕ και μεταξύ αυτών το militaire.gr όλο το καλοκαίρι μεταδίδαμε την εικόνα που υπήρχε στο Αιγαίο. Αναρωτηθήκαμε πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να επιτρέπει την εξαγορά της μεγαλύτερης αλιευτικής ελληνικής εταιρείας σε Τούρκους! Δημοσιεύσαμε φωτογραφίες και βίντεο με τους Τούρκους αλιείς να κάνουν όργια στο Αιγαίο εναντίον των Ελλήνων. Αναρτήσαμε φωτογραφίες με τουρκικά αλιευτικά 600 μέτρα από το Καψάλι στα Κύθηρα. Γράφαμε για τις πτήσεις των τουρκικών UAV, για τις προκλητικότατες navtex και αντί-navtex.

Για όλα αυτά η αντίδραση ήταν η ίδια: σιωπή για τα γεγονότα και διαβεβαιώσεις για… γαλήνιο καλοκαίρι.

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η αντιπολίτευση που στο όνομα της ευαισθησίας αυτών των θεμάτων ζητούσε πολύ χαλαρά , που και που , εξηγήσεις. Η ευαισθησία είναι κατανοητή αλλά είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στα ελληνοτουρκικά και οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ξέρουν την πραγματικότητα. Οι ψευδαισθήσεις όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά κρύβουν και πολλούς κινδύνους.

Δεν θα είναι έκπληξη να οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση στα ελληνοτουρκικά. Το καθεστώς Ερντογάν μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, αλλά κανένας από τους “συμμάχους” μας δεν δείχνει τη διάθεση να τα “σπάσει” μαζί του. Αλλά ακόμη και αν κάτι έκτακτο συμβεί και ο Ερντογάν αποχωρήσει ποιοι έρχονται και τι έχουμε να περιμένουμε; Ο κ.Ιμάμογλου που βρίσκεται στην Αθήνα στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για εμάς;

Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του Ερντογάν σε Τούρκους αλιείς πριν μερικούς μήνες. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία…

https://www.militaire.gr/quot-den-xero-den-apanto-quot-kai-oi-epikindynes-pseydaisthiseis-sta-ellinotoyrkika/