Δεν θεραπεύτηκε ο μεγάλος ασθενής, η Οθωμανική αυτοκρατορία, επειδή άλλαξε το όνομα σε Τουρκία

28/7/20 | 1 | 0 | 578 εμφανίσεις

Στριλιγκάς Γιάννης

Το κλειδί για την δυτικοποίηση και τον εκδημοκρατισμό της Ανατολής βρίσκεται στον Διαμελισμό- εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, αυτό θα φέρει την Δύση ποιο κοντά στην κεντρική Ασία και Κίνα, αυτό είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις επόμενες γενιές των κατοίκων της Κεντρικής Ασίας να ζήσουν σε ένα δυτικότροπο πολιτισμένο ανεκτικό Δημοκρατικό περιβάλλον στον τόπο τους, αυτό είναι που θα αποτρέψει την επόμενη σύγκρουση Δύσης Ανατολής έξω από τις πύλες της Βιέννης.

Γνωρίζουν στην Τουρκία ότι τα F35 έχουν πολιτική «ουρά» σεβασμό δικαιωμάτων Δημοκρατία, κτλ, αυτά με την σειρά τους έχουν άλλη πολιτική «ουρά» Κούρδοι γλώσσα αυτονομία, ανάδειξη άλλων μειονοτήτων εντός Τουρκίας και αυτά με την σειρά τους έχουν άλλη «ουρά» ομοσπονδοποίηση Τουρκίας και στο βάθος Διαμελισμός.

Αυτά είναι που πολύ ορθά αντιλαμβάνεται η Τουρκία και είναι υποχρεωμένη να στηρίζει και να στηρίζεται από Ρωσία και Ιράν…

Είναι χαμένη υπόθεση η Τουρκία για την Δύση ανεξαρτήτως των F35 ή S-400, ακριβώς γιατί η Τουρκία βλέπει την Δημοκρατία της Δύσης ως απειλή για την εθνική της συνοχή και δεν είναι λάθος η εκτίμηση της αυτή λόγο της εσωτερικής της ανομοιογένειας.

Είναι το ίδιο ακριβώς που γνωρίζουν Ιράν Ρωσία, και Κίνα, ότι δηλαδή η Δημοκρατία της Δύσης θα τους οδηγήσει σε διαμελισμό λόγο απελευθέρωσης εθνικών γλωσσικών κτλ μειονοτήτων στο εσωτερικό τους.

Τα παραπάνω όσο ποιο γρήγορα τα καταλάβει η Δύση τόσο καλύτερα θα είναι γι αυτήν.

Τι πρέπει να γίνει για την περίπτωση της Τουρκίας;
Αυτό που δεν ολοκληρώθηκε πριν 100 Χρόνια.

Διαμελισμός και ανάδειξη των αρχαίων ντόπιων γηγενών λαών της περιοχής. Εξάλλου, όπως προκύπτει από τις έρευνες δύο Τούρκων ειδικών, του ανθρωπολόγου Timucin Binder και του κορυφαίου ιατροδικαστή Yasar Iscan, στην σημερινή Τουρκία λιγότερο του 10% είναι Τούρκοι με την έννοια αυτών που ήρθαν ως κατακτητές πριν 1000 χρόνια, οι υπόλοιποι είναι ντόπιοι γηγενείς αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής. Αυτός είναι και ο λόγος της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς της Τουρκίας και η συνεχής ανασφάλεια της η οποία την καθυστά μη διαχειρίσιμη- ασταθή εσωτερικά εξωτερικά. Δεν είναι τυχαίο που ο ένας Πολιτικός της κατηγορεί τον άλλον ότι δεν είναι Τούρκος, ο ίδιος ο Τουρκούτ Οζάλ είχε κάνει λόγο για 25 εθνότητες εντός της Τουρκίας τέλος το γερμανικό πανεπιστήμιο Τίμπινγκεν σε έρευνα του μιλάει για 52 εθνότητες.

Λοιπόν.
✔ Κράτος του Βοσπόρου Σμύρνη Αττάλεια- Ιωνία, Ενταγμένο στην Δύση και ΕΕ =Κέρδος [δυτικοποίησει των στενών, δυτικοποίηση της Κωνσταντινούπολης, έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, φρένο στην ισλαμοποίηση της Δύση, επέκταση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού στην Ανατολή] .
✔ Κουρδιστάν με πρόσβαση στην Μεσόγειο. (Είναι 40 εκ Κούρδοι χωρίς δική τους πατρίδα).
✔ Μεγαλύτερη Αρμενία με Πόντο και έξοδο στην μαύρη θάλασσα, ένα Δημοκρατικό Δυτικότροπο ευρω-χριστιανικό Κράτος.
✔ Στο κέντρο, το Κράτος της Ανατολίας, με πρωτεύουσα την Άγκυρα.

Αλλιώς ομοσπονδοποίηση της Τουρκίας, με αλλαγή του ονόματος του κράτους, σε Μικρά Ασία ή Ανατολία, να μην υπάρχει ταύτιση καμιάς εθνότητας με το όνομα του κράτους, αν και αυτό πάλι θα οδηγήσει αργότερα σε διαμελισμό.

Για ομοσπονδοποίηση της Τουρκίας είχε μιλήσει ο πραξικοπηματίας Τούρκος Στρατηγός Εβρέν το 2007.

Μην παραβλέπουμε και τον κίνδυνο στο σύντομο μέλλον η ανατολική Μεσόγειος να μετατραπεί σε Δυτική Ισλαμική θάλασσα, με ότι θα φέρει αυτό για Ισραήλ Κύπρο και ναι, είναι σύμμαχος σήμερα του Ισραήλ της Κύπρου και της Δύσης η Αίγυπτος, όμως κανείς δεν αποκλείει αύριο αυτό να αλλάξει λόγο της δυναμικής του Ισλάμ μέσα στην Αίγυπτο. Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει στο Ισλάμ τον πλήρη έλεγχο των θαλασσών από Γιβραλτάρ Μεσόγειο, Βόσπορο, Σουέζ, Ερυθρά θάλασσα ως τον ειρηνικό ωκεανό.

Μην μας διαφεύγει και ο πληθυσμιακός παράγοντας (Ισραήλ και Κύπρος μαζί μόνο 9 εκ, εν αντίθεση οι μουσουλμάνοι της Ανατολικής Μεσογείου + Τουρκία υπερβαίνουν τα 250 εκ). Αν δηλαδή το 1974 είχε περάσει όλη η Κύπρος στο Τουρκο-Ισλάμ σήμερα μόνο με τις ψαρόβαρκες τους οι μουσουλμάνοι θα είχαν στραγγαλίσει το Ισραήλ και θα έλεγχαν την Ανατολική Μεσόγειο και Σουέζ.

Προβλέπει η Τουρκία ότι η ισλαμοποίηση της Δύσης δια των μεταναστών που θα της δώσει πολύ σύντομα πολιτική δύναμη σχεδόν σε κάθε Εθνικό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λόγο εκλογής μουσουλμάνων βουλευτών και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει περισσότερους δικούς της Τουρκο-Ισλαμιστές ευρωβουλευτές χωρίς να είναι μέλος της ΕΕ από όσους θα έχουν άλλα μικρά Κράτη μέλη της Ένωσης.

Κάθε σκέψη για διατήρηση της σημερινής Τουρκίας είναι 100% εναντίον των συμφερόντων της Δύσης, εναντίον του Δυτικού πολιτισμού και της εκδημοκράτισης της κεντροανατολικής Ασίας.
Από όποια πλευρά και αν το κοιτάξει κανείς, ακόμη και ενταγμένη στην ΕΕ η Τουρκία θα είναι πρόβλημα για την Δύση αφού λόγο του μεγέθους της θα χειραγωγεί την Δύση εκμεταλλευόμενη την θέση της εντός ΕΕ και εκβιάζοντας δια των αγωγών φυσικού αερίου και των ροών των μεταναστών, θα επιβάλει τις θέσεις και αναβαθμισμένη πολιτικά θα μετατρέπει σε δική της πολιτική την Ευρωπαϊκή πολιτική σε ζητήματα των εκτός ΕΕ μουσουλμανικών χωρών.

Βλέπουμε την συμπεριφορά της απέναντι στο σύνολο της ΕΕ δια του εκβιασμού της στο μεταναστευτικό, την άρνηση της να δεχτεί τους κανόνες της ΕΕ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και τέλος την πλήρη καταπάτηση των διεθνών ευρωπαϊκών κανόνων στα ζητήματα με την Κύπρο, όπου αυθαίρετα για πρώτη φορά στον κόσμο κρατική εταιρεία με Κρατικά γεωτρύπανα προχωρά σε γεωτρήσεις με την πυγμή των όπλων.

Ο χρόνος δουλεύει εναντίον της Δύσης και υπέρ της Ισλαμο-ΤουρκοΕυρώπης από την εποχή των σταυροφόρων και της πτώσης της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, η ήττα των οποίων οδήγησε σε πλήρη επικράτηση του Ισλάμ από τον Ατλαντικό ως τον ειρηνικό ωκεανό, εξαφανίζοντας ή συρρικνώνοντας οτιδήποτε δεν ήταν Ισλάμ, αυτό είναι που συνεχίζεται και στις μέρες μας δια της ανεξέλεγκτης Μετανάστευσης.

Ένα στοιχείο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι κανένα από τα 56-57 μουσουλμανικά Κράτη δεν έχει πραγματική δημοκρατία και ανοχή σε διαφορετικότητες και αν κάποια παρουσιάζονται ποιο διαλλακτικά ανεκτικά αυτό περισσότερο οφείλεται στην Δυτική πολιτική πίεση παρά σε δική τους βούληση.

Εν κατακλείδι όσο η Δύση δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δυτικοποιήσει την Ανατολή, Πολιτικά γεωπολιτικά πολιτιστικά Θρησκευτικά, τόσο θα υποχωρεί η ίδια Πολιτικά γεωπολιτικά πολιτιστικά Θρησκευτικά με κίνδυνο να καταπέσει σε νέο μεσαίωνα ισλαμικό αυτήν την φορά δια της ανοχής στην Τουρκο-Ισλαμική διαφορετικότητα.

Πριν 100 χρόνια η Βηρυτός και η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ονομαζόταν τα Παρίσια της Ανατολής, σε 100 χρόνια το Παρίσι και η Νέα Υόρκη θα έχουν γίνει η Βηρυτός και η Αλεξάνδρεια της Δύσης.

Στριλιγκάς Γιάννης
Ystriligas@hotmail.com

Category: Διπλωματία

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    θ.Γ says:

    “ομοσπονδοποίηση Τουρκίας και στο βάθος Διαμελισμός”: ΕΙΝΑΙ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΗ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΔΙΣΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΤΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/9/20 | (3 σχόλια)
    Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, ανεξαρτήτως της κινητοποίησης ή μη των αγανακτισμένων του Συριζα, δείχνει πως το πολιτικό σκηνικό είναι, ακόμη, ρευστό. Τα πολιτικά αισθήματα του κόσμου αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Η σημερινή πολιτική κυριαρχία του Μητσοτάκη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας