ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Είμαι ανοιχτός σε συνάντηση με Ερντογάν – Θα επιδιώκουμε διαύλους επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων.

Για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων. Αντιθέτως  θα συνεχίσουμε να δίνουμε σαφείς απαντήσεις εντός και εκτός Ελλάδας τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα πυροδοτεί την ένταση ενώ βαδίζει σε εκλογές, αλλά τα όσα ισχυρίζεται δεν γίνονται πιστευτά στο εξωτερικό.

Κανείς στο εξωτερικό δεν πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά είναι απειλή για την Τουρκία, αντιθέτως πιστεύουν ότι η Τουρκία απειλεί τα νησιά μας μετά μάλιστα τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδας θα επιδιώκει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία.

Δεν είμαι εγώ που διέκοψα τις συνομιλίες. Δεν είμαι εγώ που είπα Ερντογάν γιοκ. Είμαι πάντα ανοιχτός να συζητήσω με τον Ερντογάν και εκτιμώ ότι θα έχομε την ευκαιρία για μία συνάντηση. Τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα η πρώτη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας στην οποία πιθανόν θα προσκληθεί και η Τουρκία. Εμείς δεν πρόκειται να θέσουμε κάποιο εμπόδιο στη συμμετοχή της Άγκυρας. Όμως θα πρέπει η Τουρκία να σκεφτεί ότι ο κ. Ερντογάν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική επιχειρηματολογία και να απαντήσει αν η προκλητικότητα συνάδει με την επιθυμία να έχει στενότερη σχέση με Ευρώπη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Είμαι ανοιχτός σε συνάντηση με Ερντογάν – Θα επιδιώκουμε διαύλους επικοινωνίας

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα