Δείτε τη στιγμή του «ρεσάλτο» του Ναυτικού της Λιβύης στο τουρκικό πλοίο – Ήταν γεμάτο ναρκωτικά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

(upd 8/12 10:14) Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) στο κανάλι Al-Hadath το φορτηγό πλοίο στο οποίο πραγματοποιήθηκε χθες νηοψία από το Ναυτικό του LNA ήταν φορτωμένο με ναρκωτικά τα οποία είχαν προορισμό τη Μισράτα.

Μάλιστα βίντεο και φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τη στιγμή που οι άντρες του Χαλίφα Χαφτάρ προσεγγίζουν το πλοίο και πραγματοποιούν τη νηοψία.

Περιγράφοντας τη νηοψία ο εκπρόσωπος, είπε: «Μετά τις κλήσεις μας που δεν έλαβαν απάντηση, πλησιάσαμε το πλοίο με βάρκες και επιβιβαστήκαμε. Ο καπετάνιος δεν ακολούθησε τις διαδικασίες και το πλοίο μπήκε στην απαγορευμένη περιοχή χωρίς άδεια, είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν όπλα στο πλοίο».

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες από το Anadolu, το πλήρωμα είναι σε καλή κατάσταση. Πηγές ανέφεραν ότι η διαδικασία έχει εφαρμοστεί σε άλλα πλοία της περιοχής, αλλά κανένα πλοίο δεν έχει κατασχεθεί και είχε προβλεφθεί ποινή για είσοδο σε λάθος περιοχή.

 

 


Νέα τροπή ενδέχεται να πάρει η εύθραυστη εκεχειρία στην Λιβύη μετά την ανακοίνωση του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» ότι πραγματοποίησε νηοψία σε τουρκικό πλοίο το οποίο έπλεε με κατεύθυνση το λιμάνι της Μισράτα, όπου ελέγχεται από τις δυνάμεις του τουρκόφιλου καθεστώτος της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του LNA Ahmed al-Mismari στο πλοίο με σημαία Τζαμάικας, αλλά τουρκικών συμφερόντων επέβαιναν 17 άτομα εκ των οποίων εννέα Τούρκοι. Το πλοίο με το όνομα Mabrouka σταμάτησαν εν πλω οι ναυτικές δυνάμεις του LNA ενώ βρισκόταν ανοικτά της Derna και όπως αναφέρθηκε είχε ως προορισμό τη Μισράτα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του LNA το σκάφος δεν έχει ελεγχθεί ακόμη εάν μετέφερε πυρομαχικά και όπλα για τις δυνάμεις της Τρίπολης.

 

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/942253_ektakto-naytiko-tis-livyis-stamatise-toyrkiko-ploio-poy
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα