Δανεικά κι… αγύριστα για 49 πρώην και νυν βουλευτές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πήραν άτοκα δάνεια από τη Βουλή αλλά άφησαν απλήρωτες τις δόσεις

Δανεικά κι... αγύριστα για 49 πρώην και νυν βουλευτές

Τα «κόκκινα δάνεια των βουλευτών» προκαλούν πονοκέφαλο στη Βουλή, καθώς το… φέσι όλο και μεγαλώνει.

Το ζήτημα απασχόλησε πριν από λίγες ημέρες την αρμόδια Επιτροπή και αποφασίστηκε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για μια υπόθεση που είναι «ανοιχτή» τα τελευταία χρόνια και αφορά στα άτοκα δάνεια των βουλευτών από την ίδια τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, 49 πρώην και νυν βουλευτές έχουν λάβει από τον προϋπολογισμό της Βουλής δάνεια συνολικού ύψους 700.000 ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετούνται.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα για ρύθμιση των οφειλόμενων σε 48 δόσεις, μόνο 13 βουλευτές μπήκαν στη ρύθμιση, αλλά και αυτοί εξόφλησαν την πρώτη δόση και ύστερα δεν συνέχισαν τις πληρωμές, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Καμία πρόθεση να ρυθμίσουν τις οφειλές τους δεν εκδήλωσαν 25 βουλευτές που το ύψος των οφειλομένων τους αγγίζει τις 190.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία για τα «κόκκινα» δάνεια των βουλευτών και οι υποθέσεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, να προωθηθούν στην εφορία για τις απαραίτητες ενέργειες για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Έτσι, η Βουλή θα στείλει τα στοιχεία των 49 πρώην και νυν βουλευτών στην εφορία, η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα προχωρήσει σε κατασχέσεις λογαριασμών και σε κάθε άλλο ένδικο μέσο προκειμένου να διεκδικήσει το Δημόσιο τις οφειλές.

Κατά τις ίδιες πηγές υπάρχει έγκριση για δάνεια δύο νυν βουλευτών από 15.000 ευρώ και τριών πρώην βουλευτών από 7.500 ευρώ.

newsbeast.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε αυτές τις περιπτώσεις των δανείων, στη σύμβαση υπάρχει και ο όρος,η αποπληρωμή να γίνεται με κρατήσεις από τη μισθοδοσία τους. Το απλούστερο λοιπόν δεν εφαρμόστηκε ούτε στις δανειακές συμβάσεις ούτε και στη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων.
    Τους μπαταχτσήδες όμως δεν μας τους λέτε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα