Δήμαρχος Σκοπίων: Θα απομακρυνθεί ο «Μέγας Αλέξανδρος» από την κεντρική πλατεία

8/4/21 | 0 | 0 | 168 εμφανίσεις

Απρίλιος 8, 2021. 00:04. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο δήμαρχος των Σκοπίων, Πέτρε Σιλέγκοφ σχολιάζοντας τη συνεργασία  με τους δημάρχους στην Ελλάδα, τόσο με της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας, μεταξύ των άλλων, εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο ιππέας (Μέγας Αλέξανδρος) θα απομακρυνθεί από την πλατεία «Μακεδονία» της πρωτεύουσας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Σιλέγκοφ εξέφρασε την θέση ότι το άγαλμα του «Έφιππου Πολεμιστή» της κεντρικής πλατείας του Δήμου του Κέντρου δεν πληροί το πνεύμα της Συνθήκης των Πρεσπών.

Η συζήτηση έγινε μετά την απόφαση του Δήμου να απομακρύνει τρεις γαλέρες που είναι τοποθετημένες δίπλα στον Αξιό ποταμό, οι οποία σύμφωνα με τον ίδιο μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην πόλη λόγω πιθανής ανόδου της στάθμης του ποταμού.

Επεσήμανε ότι πέρα από αυτό «είναι επίσης ένα άχρηστο έργο που δεν χρειάζεται να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αυτά (τα μνημεία) δεν ανήκουν στην παράδοση, τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας», δήλωσε ο Σιλέγκοφ.

Fokus

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Γιώργου Πετσωτά* Το καψώνι του Τούρκου προέδρου στην πρόεδρο της Κομισιόν, έχει παράδοση 500 χρόνων, που οι ανιστόρητοι των Βρυξελλών και η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν φαίνεται να αγνοούν, ή να μην θέλουν να γνωρίζουν. Δεν είναι τυχαίο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο