Δένδιας: Θα πείσουμε τους πολίτες της «Βόρειας» ότι δεν είναι «Μακεδόνες»

20/9/19 | 2 | 0 | 736 εμφανίσεις

Ο τίτλος από την ιστοσελίδα “Λίντερ” των Σκοπίων

Μέσα από την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την άλλη πλευρά να δεχθεί πλήρως ότι το όνομα του πολίτη της χώρας είναι «Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό «Ρίαλ Εφ Εμ», δίνοντας ένα παράδειγμα πώς θα μπορούσαν στο μέλλον να αντιμετωπισθούν τα σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τα οποία διαφωνεί η νυν ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της MIA από τη Αθήνα και αναδημοσιεύεται στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ο Δένδιας στη συνέντευξη, για άλλη μια φορά αποκλείει κάθε πιθανότητα αλλαγής στη Συνθήκη των Πρεσπών, λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει συμβατικές υποχρεώσεις στη Βόρεια Μακεδονία που πρέπει να εκπληρώσει», αλλά διευκρίνισε “τι θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον”.

Για τα άρθρα σχετικά με τη γλώσσα και την ταυτότητα,  τα οποία το ελληνικό κυβερνών κόμμα θεωρεί αμφιλεγόμενα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας λέει ότι αν είχε την ευκαιρία, ως υπουργός Εξωτερικών από τη  Νέα Δημοκρατία, να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων θα άλλαζε τα συγκεκριμένα δύο σημεία με ένα άλλο, δηλαδή, όπως είπε «τη δυνατότητα μια ιδιωτικής νομικής οντότητας να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία χωρίς να εμποδίζεται» (π.χ. ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, ιστοσελίδες, ιδρύματα κλπ)

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την άποψη ότι η χώρα έχει συνέχεια και «ο ρεβιζιονισμός των Συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα από πολλές απόψεις».

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν says:

  ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΩΤΕΡΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ Ο Κ. ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ-ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΗΛΑΔΗ-ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ”ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΒΕΡΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕΒΕΡΝΑΝΕΣ-ΣΕΒΕΡΝΙΑΝΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΕΡΝΑ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΘΑ ΠΕΙ ΒΟΡΕΙΑ;;;.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Καλά, δεν βρήκε να βάλει σ’ αυτό το τόσο κρίσιμο υπουργείο κάποιον κατάλληλο κι έβαλε τον Δένδια; Χάλι ανεκδιήγητο!

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Θα γράψω ένα αναλυτικό κείμενο λίγο αργότερα για τη Συμφωνία αλλά επιγραμματικά θα ήθελα να κάνω δύο τρείς επισημάνσεις. -Για να πει κανείς αν ήταν μια επιτυχημένη συμφωνία ή όχι πρέπει να προσδιορίσει το στόχο της χώρας. 1.-Αν στόχος ήταν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας