«Δάσκαλε που δίδασκες…»: 15 εργαζόμενοι της ΝΔ δικαιώθηκαν τελεσίδικα από το δικαστήριο για «μαύρη» εργασία στο κόμμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ήταν σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας από το 2009 και η ΝΔ τις έδιωξε το 2016!

Το ρητό «Δάσκαλε που δίδασκες… » ταιριάζει «γάντι» στη ΝΔ καθώς δεκαπέντε εργαζόμενες δικαιώθηκαν τελεσίδικα από το Εφετείο Αθηνών επειδή εργαζόντουσαν «μαύρα» στο κόμμα το οποίο έκρινε μάλιστα κάποια στιγμή ότι δεν χρειαζόταν άλλο τις υπηρεσίες τους και τις έδιωξε.

Η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου της Αθήνας, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, υποχρεώνει τη Νέα Δημοκρατία να καταβάλει αποζημιώσεις σε 15 εργαζόμενες υπαλλήλους γραφείου και μέλη της που υποχρεώθηκαν να εργάζονται με καθεστώς αδήλωτης εργασίας από το 2009 και απολύθηκαν άτυπα και παράνομα το 2016, όταν διεκδίκησαν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους!

Οι εργαζόμενες πληρώνονταν «μαύρα» – καθώς δεν τους καταβάλλονταν ούτε εργοδοτικές εισφορές – με το ελάχιστο ποσό των 250 ευρώ για εργασία που ξεπερνούσε καθημερινά τις 9 ώρες!

Οι 15 εργαζόμενες τοπικών οργανώσεων της ΝΔ (ΝΟΔΕ Βέροιας, Καστοριάς, Ρεθύμνου, Χανίων, Κομοτηνής, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Σερρών, Κατερίνης, Έδεσσας) προσέφυγαν δικαστικά για την άκυρη και παράνομη απόλυσή τους, καθώς εργάζονταν για επτά χρόνια με αδήλωτη εργασία ή με συμβάσεις εθελοντισμού, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονταν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη απασχόληση ως υπάλληλοι γραφείου, ήδη από το 2009.

Η δικαστική περιπέτειά τους ξεκίνησε το 2018, όταν το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή τους με νομικίστικα τερτίπια και κατόπιν οι 9 εργαζόμενες προσέφυγαν στο Εφετείο Αθηνών κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το 2021 εξεδόθη η με αρ. 3836/2021 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, το οποίο κάνει δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων και ρητά αποδέχεται ότι παρά τις συμβάσεις εθελοντισμού που παρανόμως είχε καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία με τις εργαζόμενες, αλλά και την αδήλωτη εργασία, η πραγματική τους σχέση εργασίας είναι αυτή της εξαρτημένης σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου.

Και πάντα σύμφωνα με την απόφαση, οι εργαζόμενες αυτές μπορούν πλέον να διεκδικήσουν την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσής τους.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι το Εφετείο Αθηνών μέχρι και το 2023 δεν είχε καθαρογράψει την εν λόγω απόφαση, ώστε οι εργαζόμενες να συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα. Έπειτα από πρωτοβουλία του πληρεξουσίου δικηγόρου των εργαζομένων, ο οποίος καθαρόγραψε ο ίδιος την απόφαση, προχώρησε η δημοσίευσή της.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/daskale-pou-didaskes-15-ergazomenoi-tis-nd-dikaiothikan-telesidika-apo-to-dikastirio-gia-mayri-ergasia-sto-komma/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα