Γ. Μαγκριώτης: Οι πολιτικές για τα ΑμεΑ μιας χώρας, αποκαλύπτουν την ποιότητά της.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επισκέψεις σε φορείς ΑμεΑ πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως καταγράφεται από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 50,7% των ΑμεΑ με σοβαρή αναπηρία, ηλικίας 16-64 βρίσκεται στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Δυστυχώς, η χώρα μας βρίσκεται πολύ πίσω από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις υποδομές και τις πολιτικές υποστήριξης των ΑμεΑ.
Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια αποασυλοποίησης των ΑμεΑ, ενώ λίγες πόλεις της χώρας μας διαθέτουν σοβαρές υποδομές φιλοξενίας, δημιουργικής απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης.
Δυο τέτοιοι φορείς είναι ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας στην Καλαμαριά και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Στην συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας, διατυπώθηκε η έκκληση, από τον πρόεδρο Νίκο Ζαίμη και τον διευθυντή Βασίλη Κασιμάτη προς την Πολιτεία, να βοηθήσει για να:

1. Επισκευαστεί και να λειτουργήσει ως πρότυπη κατοικία και ως θεραπευτικό αγρόκτημα, η δωρεά του ιδρύματος Νανάκου.

2. Λειτουργήσει και ως κατοικία βραχύβιας φιλοξενίας, για άτομα με Σύνδρομο Down.

3.Υπάρξει σταθερή χρηματοδότηση των δομών, οι οποίες μέχρι τώρα χρηματοδοτούνται, τόσο για την κατασκευή τους, όσο και για την λειτουργία τους, από πόρους της ΕΕ.

Στην επίσκεψη στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία στα Πεύκα “αλλάΖΩ”, που λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από την Πρόεδρο Σοφία Ασβεστά τονίστηκε η ανάγκη να υποστηριχθεί αποφασιστικά από την Πολιτεία η ανάπτυξη υποδομών για την βραχύβια, αλλά και μόνιμη φιλοξενία Ατόμων με Αναπηρία, κάτι που υπάρχει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες της ΕΕ, για την δημιουργική απασχόλησή τους, την επαγγελματική κατάρτιση, την ψυχαγωγία και την ανακούφιση των οικογενειών τους.

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα