Γ.Γ. ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ σε Τσαβούσογλου: Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο θα πρέπει να επιλυθεί με βάση το διεθνές δίκαιο

20/8/20 | 0 | 0 | 392 εμφανίσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του NATO, Γένς Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την ανησυχία του για τις υφιστάμενες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπογράμμισε ότι ο διάλογος και η αποκλιμάκωση είναι προς το συμφέρον της περιοχής και ότι η κατάσταση θα πρέπει να επιλυθεί σε πνεύμα αλληλεγγύης και με βάση το διεθνές δίκαιο.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι Τουρκία και Ελλάδα είναι μέλη του ΝΑΤΟ για δεκαετίες και συνεργάζονται με όλα τα υπόλοιπα μέλη για να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας.

Για τη Λιβύη, ο γενικός γραμματέας επισήμανε ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει πλήρως την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση. Υπογράμμισε ότι όλα τα μέρη στη Λιβύη, και όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας, θα πρέπει να υποστηρίζουν τις διαδικασίες που έχουν δρομολογήσει τα Ηνωμένα Έθνη και να σέβονται το εμπάργκο όπλων.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ εξέφρασε επίσης την υποστήριξη του στη διαδικασία του Βερολίνου που είναι συμπληρωματική στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στη Λιβύη.

capital.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας