Γρηγόρης Γρηγοριάδης, ο Έλληνας «πατέρας» των mRNA εμβολίων για τον κορονοϊό

15/2/21 | 0 | 0 | 160 εμφανίσεις

Ο άνθρωπος στον οποίοι οφείλουμε όλοι, τόσα πολλά, μίλησε για την καινοτόμο έρευνά του το 1974, στην ΕΡΤ.

Ο καθηγητής, αναζητούσε έναν τρόπο που θα επιτρέπει μεγαλύτερη αντίδραση του οργανισμού σε ένα εμβόλιο και ο πρωτότυπος μηχανισμός που επινόησε το 1974, σήμερα χρησιμοποιείται στην παρασκευή των εμβολίων κατά της Covid-19.

Ο κ.Γρηγοριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου σπούδασε Χημεία, από εκεί βρέθηκε στο Αμβούργο, στον Καναδά, στη Νέα Υόρκη και μετά από χρόνια στην Αγγλία, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Το 1974 δημοσίευσε σε επιστημονικό περιοδικό της Βρετανίας την καινοτόμο ανακάλυψή του σχετικά με την εισαγωγή mRNA στα εμβόλια.

Σήμερα, οι επιστήμονες πατώντας πάνω στις βάσεις της έρευνάς του κατασκεύασαν τα εμβόλια κατά του κορονοϊου και ο  ίδιος μίλησε

για την ανακάλυψή του στην εκπομπή ”Συνδέσεις” της ΕΡΤ. 

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (1 σχόλια)
    Αντώνης Μανιτάκης, Οµότιµος καθηγητής Νοµικής του ΑΠΘ, Πρόεδρος του επιστηµονικού συµβουλίου της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας  To άρθρο πραγματεύεται την (αντι)συνταγματικότητα του πειθαναγκαστικού εμβολιασμού μιας ειδικής κατηγορίας προσώπων, που επιτελούν δημόσιο λειτούργημα και έρχονται σε προσωπική επαφή με ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας