Τα κόκκινα αυγά βάφονται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη από την κυρά του σπιτιού και αρχίζουν καταναλώνονται την Κυριακή του Πάσχα, αφού προηγηθεί η «ιεροτελεστία» του τσουγκρίσματος στο πασχαλινό τραπέζι. Όποιος έχει το ισχυρότερο αυγό και βγει ανέπαφος από τη δοκιμασία, θεωρείται ότι έχει την τύχη μαζί του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα σοκολατένια αυγά, που προσφέρονται ως δώρα στα μικρά παιδιά και τείνουν να αποκτήσουν εθιμική διάσταση. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην Αγγλία το 1873 από τον ζαχαροπλάστη Τζόζεφ Φράι και με την πάροδο του χρόνου κατέκτησαν τις αγορές του χριστιανικού κόσμου.

in.gr