«Ο Πρωθυπουργός Χριστιάν Μίτσκοσκι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Νικολόφσκι εκτελούν με καθαρή ρητορική όσον αφορά την επιθετικότητα, την αδιαφορία, ακόμη και τον εκφοβισμό των Βουλγάρων των Σκοπίων, που θυμίζει την παλιά κομμουνιστική εποχή», δήλωσε ο Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό BTV, σύμφωνα με το Plus Info των Σκοπίων.
«Υπάρχει ένα κενό στην ευρωατλαντική διαδικασία των Σκοπίων. Η χώρα ανοίγει ξαφνικά το θέμα του λεγόμενου Σερβικού Κόσμου».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ακόμα και στην εποχή της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας δεν υπήρχε τέτοια προσέγγιση με τη Σερβία».
«Δεν θα υπάρχει κίνδυνος για τα Σκόπια να αλλάξουν το Σύνταγμα και να ενσωματώσουν τους Βούλγαρους σε αυτό. Με όλες αυτές τις επιθετικές κουβέντες είναι λες και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης των Σκοπίων θέλουν να αποδείξουν σε κάποιον άλλο πόσο αντι-Βούλγαροι είναι – είπε ο Γκεοργκιέφσκι.
Σχολίασε επίσης τις υποψίες του ότι υπάρχει σερβική κυριαρχία στη χώρα.
Ακούμε αυτή την ιστορία για τη βουλγαρική επιταγή εδώ και 2 χρόνια και από τότε που το VMRO-DPMNE ήταν στην αντιπολίτευση.
Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας δεν λειτουργεί υπό βουλγαρική, αλλά σερβική επιταγή. Έχουμε μια διαδικασία περίπλοκης παραμέλησης της ‘μακεδονικής’ ιστορίας και δημιουργίας κοινής ιστορίας με τους Σέρβους – είπε ο Γκεοργκιέφσκι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τους τελευταίους 6 μήνες η επικοινωνία της κυβέρνησης με την Ευρώπη είναι μετρημένη στα δάχτυλα.
«Η ιδέα τώρα είναι να υπάρξουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμα με καθυστερημένη ισχύ. Δεν υπάρχει όμως ούτε μία δήλωση Ευρωπαίου πολιτικού που να υποστηρίζει αυτή τη θέση. Ανησυχώ ότι θα χάσουμε άλλα 4 χρόνια, όπως έγινε με τον Νίκολα Γκρούεφσκι και τη διαμάχη για το όνομα με την Ελλάδα. Είπαν ότι και τότε όλοι μας υποστήριξαν, αλλά περιμέναμε 11 χρόνια – είπε ο Γκεοργκιέφσκι.
Παρατήρηση έχει και για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος με τη Βουλγαρία.
«Εάν κάτι πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί, σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει το στυλ που εφαρμόζουν οι αρχές μας. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σιωπηλή διπλωματία και όχι μάρκετινγκ. Έχω την αίσθηση ότι θέλουν να αποδείξουν τον εαυτό τους σε κάποιον άλλον, πόσο αντιβούλγαροι είναι.
Υπάρχει επίσης μια άλλη ρητορική του Πρωθυπουργού Χρίστιαν Μίτσκοσκι και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Νικολόφσκι για τη Βουλγαρία στα Σκόπια, οι οποίοι ενεργούν με καθαρή ρητορική όσον αφορά την επιθετικότητα, την αδιαφορία, ακόμη και τον εκφοβισμό των Βουλγάρων των Σκοπίων, που θυμίζει την παλιά κομμουνιστική εποχή, είπε ο Γκεοργκιέφσκι.
Ο Γκεοργκιέφσκι σύμφωνα με τα media των Σκοπίων είναι κάτοχος βουλγαρικού διαβατηρίου και δεν έχει αρνηθεί τις βουλγαρικές ρίζες του.
Σαράντα πέντε χρόνια τα Σκόπια ήταν στην Ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία με την Σερβία -και όχι με την Βουλγαρία-.
Γιατί να μη συναποτελέσουν μια νέα Ομοσπονδία με την Σερβία για να επισπευσθεί η είσοδος και των δύο στην Ε.Ε , όπως επιδιώκεται από ΗΠΑ και ΕΕ , για να γλιτώσουν αμφότερες από Ρωσική ”Αρκούδα” ;.
Ευνόητο ότι τότε θα ομοσπονδοποιηθεί και το Τέτοβο με την Αλβανία , που και αυτή θα μπει στην Ε.Ε και έτσι η Ελλάδα μας θα γλιτώσει από τρεις λαούς , που πάνω από εκατό χρόνια μας επιβουλεύονται και μας πολέμησαν και επί του πεδίου-που λέμε-.
Τουλάχιστον θα μπαινοβγαίνουν -χριστιανοί οι περισσότεροι-όπως επί Τουρκοκρατίας -ως οικονομικοί μετανάστες ,όντας οι περισσότεροι και ελληνομαθείς .
ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2050 ,ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ Ο ΡΗΓΑΣ Ο ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ .Άμποτε.