Γκάμπριελ προς Αγκυρα: «Κόκκινη γραμμή η σύγκριση με τους Ναζί»

8/3/17 | 0 | 0 | 398 εμφανίσεις

REUTERS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ύστερα από συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Τουρκία επιθυμούν οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών να αποκατασταθούν άμεσα, παρά το αρνητικό κλίμα το οποίο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες. Υποστήριξε μάλιστα ότι καμία από τις δύο χώρες δεν επιθυμεί να υπάρξει μόνιμη βλάβη στις διμερείς τους σχέσεις.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχουν όρια «τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνιούνται και σε αυτά περιλαμβάνονται οι συγκρίσεις με τη ναζιστική Γερμανία».

«Οι καλές σχέσεις είναι σημαντικές διότι τα πράγματα είναι τόσο τεταμένα τώρα (…) η επιστροφή στην κανονικότητα είναι αυτό που επιθυμεί ο Τούρκος ομόλογός μου και εγώ», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ.

Ο κ. Γκάμπριελ παραδέχθηκε ότι αν και οι συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν δύσκολες, ωστόσο είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει συμφωνία έτσι ώστε να επιτραπεί στον Γερμανό πρόξενο στην Τουρκία η πρόσβαση στον γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας δημοσιογράφο της Welt Ντενίζ Γιουτζέλ ο οποίος κρατείται στις τουρκικές φυλακές κατηγορούμενος για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης και υποκίνηση δημόσιας βίας.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι οι εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας δεν θα πρέπει να μεταφέρονται εντός της Γερμανίας.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/9/20 | (0 σχόλια)
    euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας