Γιώργος Μουρουζίδης: Πήλινα τα πόδια της Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Του Γιώργου Μουρουζίδη*
Στις 15 Ιουλ 1974, εκδηλώθηκε το πραξικόπημα της χούντας εναντίον του Μακαρίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Μολονότι η κυβέρνηση των Συνταγματαρχών είχε πληροφορίες από τον Μάρτιο του 1973, για τις προθέσεις του τουρκικού στρατού, δεν έκανε απολύτως τίποτα ώστε να αποτρέψει την εισβολή. Αντίθετα με το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου, αποσαθρώνοντας την κυπριακή άμυνα, διευκόλυνε την αποβατική επιχείρηση της Τουρκίας. Με την εισβολή και την παράνομη κατοχή της Κύπρου, ουσιαστικά η Τουρκία στρατιωτικοποίησε τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στις 15 Ιουλ του 2016, έγινε πραξικόπημα στην Άγκυρα για την ανατροπή του Ερτογάν, το οποίο και απέτυχε. Στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας εμπεδώθηκε η άποψη ότι το πραξικόπημα ήταν στημένο, τόσο γιατί η συνομωσιολογία εξακολουθεί να γοητεύει την κοινωνία μας, μια κοινωνία που υποτάσσεται στον Ερτογανισμό, ο οποίος αποτελεί το ανώτερο στάδιο του τουρκισμού. Αποδεχθήκαμε δηλαδή άκριτα μια αβάσιμη θεωρία, μυθοποιώντας τον Ερτογάν που μπόρεσε και οργάνωσε το πραξικόπημα για να καταστεί παντοδύναμος, ενώ ταυτόχρονα προστατεύσαμε τους κεμαλιστές στρατιωτικούς από την αποτυχία ενός πραξικοπήματος.
Η τουρκία αποτελεί έναν γίγαντα με πήλινα πόδια και οι ανημέρωτοι αναλυτές μας, καθώς και τα περιορισμένης εθνικής ευθύνης ΜΜΕ, την έχουν θεοποιήσει.
Στη Κύπρο δεν θα εισέβαλε ποτέ χωρίς προηγούμενη ανατροπή του Μακαρίου, την ενθάρρυνση των συμμάχων και την σιωπηρή ανοχή της χούντας. Οπουδήποτε εισβάλλει ή εμπλέκεται (Κουρδιστάν, Συρία, Αρμενία, Λιβύη κλπ…), είναι απολύτως βέβαιη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, αφού έχει να αντιμετωπίσει υποδεέστερους αντιπάλους.
Ό,τι δε έχει επιτύχει σε βάρος της Ελλάδας από το 1976-77 μέχρι σήμερα, το πέτυχε με την ρητορική επιθετική της τακτική, σε συνδυασμό με την πολεμική προσποίηση, την οποία ποτέ δεν θα εφάρμοζε, όσο στην Ελλάδα υπήρχε ομόνοια και αρραγές εθνικό μέτωπο.
Η τουρκία δεν αποτελεί απειλή για την χώρα και την δημοκρατία μας, απειλές είναι η ενδοτικότητα μας, η πληθυσμιακή κατάρρευση, η χρεωκοπημένη οικονομία, η διαφθορά, η κακή δημόσια διοίκηση, η έλλειψη βιομηχανικής ανάπτυξης, κλπ..
Οποιαδήποτε κίνηση αποτολμήσει στο προσεχές μέλλον ο Ερτογάν, προκειμένου να ανακαμψει δημοσκοπικά, θα την κάνει με την βεβαιότητα της αδράνειας ή της ρηματικής και μόνο καταγγελίας, από την πλευρά της Ελλάδας.
Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιβάλλουμε την ειρήνη στον κόσμο και να ηθικοποιήσουμε το διεθνές δίκαιο.
*Ανώτατος αξιωματικός ε.α.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα