Γιούτα: Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ο μεταλλικός μονόλιθος που εμφανίστηκε στην έρημο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο μυστηριώδης μονόλιθος που εντοπίστηκε σε έρημο των ΗΠΑ κοντά στην Γιούτα εξαφανίστηκε χωρίς κανείς να γνωρίζει τον τρόπο.

Η ύψους 3,6 μέτρων μεταλλική δομή που ονομάστηκε “μονόλιθος” βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γιούτα, σφηνωμένη στο έδαφος μέσα σε σπηλιά κόκκινων βράχων, και αμέσως πυροδότησε απορίες, φήμες ακόμη και φαντασιώσεις για εμφάνιση εξωγήινων.

Όμως, σήμερα, η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών της Γιούτα ανακοίνωσε πως η δομή έχει εξαφανιστεί.

Χαρακτηριστικά με ανάρτηση στο Facebook η Υπηρεσία αναφέρει: “Έχουμε δεχθεί αξιόπιστες αναφορές ότι η παρανόμως τοποθετηθείσα δομή, η οποία είναι γνωστή ως “μονόλιθος” απομακρύνθηκε από τα δημόσια εδάφη [που εποπτεύει η Υπηρεσία Διαχείρισης Εδαφών- BLM] από αγνώστους”.

Η  BLM δεν είναι αυτή που απομάκρυνε τη δομή, η οποία θεωρείται ατομική ιδιοκτησία” αναφέρεται στην ανάρτηση ενώ διευκρινίζεται πως αρμόδιο για την όποια έρευνα επί του θέματος είναι το γραφείο του τοπικού σερίφη.

Ο μονόλιθος εντοπίστηκε αρχικά από τις υπηρεσίες πυροπροστασίας που επόπτευαν την περιοχή από ελικόπτερο. “Είναι ό,τι πιο παράξενο έχω δει τόσα χρόνια που πετάω” είχε δηλώσει, μάλιστα, ο πιλότος Μπρετ Χάτκινγκς.

Σκεφτόμασταν τί ήταν αυτό, κάτι που είχε βάλει η ΝΑΣΑ, ή κάτι παρόμοιο; Μήπως έχει σχέση με δορυφόρους;”, συνεχίζει ο πιλότος λέγοντας πως ο “μονόλιθος’ έδειχνε να είναι έργο ανθρώπου, “κάποιου πρωτοποριακού καλλιτέχνη” ή κάποιου “μεγάλου θαυμαστή” της ταινίας επιστημονικής φαντασίας “Οδύσσεια του Διαστήματος”…

Από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες του “μονόλιθου” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, ακολούθησε πραγματικός πυρετός σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Άλλοι μίλαγαν για “διαστημική πύλη” ενώ άλλοι απλώς είκαζαν ότι πρόκειται για κάτι “που άφησε πίσω του κινηματογραφική συνεργείο”.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα