ΓΙΟΣΚΑ ΦΙΣΕΡ: Ο κορωνοϊός είναι «Ιππος της Αποκάλυψης»;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γιόσκα Φίσερ: «Ο κορωνοϊός έθεσε τέλος στην αφελή ιδέα της συνεχούς προόδου της ανθρωπότητας»

Ο Joschka Fischer, πρώην οδηγός ταξί, πρώην αναρχικός ηγέτης με τον Daniel Cohn-Bendit, που ζούσε άλλοτε σε κατεχόμενα σπίτια με αρκετά ζευγάρια, ένας από τους ιδρυτές των Grünen (Πράσινων), αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το 1998 έως το 2005, αποκαλύπτει μεταξύ των γραμμών τα παγκοσμιοποιητικά σχέδια με αφορμή τον Covid-19 σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Handelsblatt: «Εκ των υστέρων, η πανδημία μπορεί να θεωρηθεί ως σημείο καμπής προς μια σταθερή κοινωνία, εάν ενεργήσουμε σωστά».

“Ο μεγάλος μετασχηματισμός”.

Μορφή παλιότερα των Πράσινων είναι σήμερα, μετά την αναστάτωση της μεταπολεμικής γερμανικής κοινωνικής τάξης, η μούσα των αλλαγών που φέρνει η κρίση που συνδέεται με το Covid-19, “ένας μικροσκοπικός και πολύ μεταδοτικός ιός που γονατίζει την παγκόσμια οικονομία της υψηλής τεχνολογίας και παγκοσμιοποίησης και όλες τις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού της». Γι’ αυτόν, “αυτή η κρίση του 2020 ίσως περιγραφεί ως η αρχή της “μεγάλης μεταμόρφωσης της παγκόσμιας βιομηχανικής κοινωνίας προς μια κοινωνία σταθερή και καθηκόντων των ανθρώπων, στο βαθμό που οργανώνονται σε βιομηχανικές κοινωνίες».

Ο άντρας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, δηλώνει το τέλος της ανθρώπινης προόδου, επιθυμώντας, στο κείμενο, μια στασιμότητα των πολιτισμών μας σε όλα τα επίπεδα, εξυμνώντας το “τέλος της υπερβολικά αφελούς ιδέας της προόδου” επειδή “Σε κάθε περίπτωση, η κρίση του κορωνοϊού θέτει οριστικά τέλος σε αυτή την εποχή μιας αφελούς ανθρώπινης ιδέας για την πρόοδο που πίστευε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να καταστέλλει τις ακούσιες συνέπειες της ανάπτυξης της ανθρωπότητας και των βιομηχανικών της κοινωνιών εναντίον όλων των επιστημονικών γεγονότων και προειδοποιήσεων».

Στο άρθρο του, ο εκ των πρωταγωνιστών της επανάστασης του 1968, ο οποίος βλέπει τον Covid-19 ως ευκαιρία να αλλάξει ριζικά τις κοινωνίες, εκθέτει σιωπηρά παγκοσμιοποιητικά σχέδια, τα οποία χαρακτηρίζονται ότι ανήκουν στη συνωμοσιολογική ρητορική από οργανισμούς όπως το CheckNews ή το Décodex εάν εσείς τα επικαλείστε.

Ιππος της Αποκάλυψης

Ένας αναβάτης της Αποκάλυψης. Σε κάθε περίπτωση, ο Joschka Fischer λέει ότι ο κόσμος κατευθύνεται σε μια δυστοπία: «Εάν είναι καλός, ο ιός θα αποδειχθεί ότι είναι μια έγκαιρη προειδοποίηση αφύπνισης. Διαφορετικά, θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας άνευ προηγουμένου καταστροφής της ανθρωπότητας.” Το Covid-19 είναι πράγματι μια τεχνική χειραγώγησης των μαζών ως προς όλες τις δραστηριότητες της ανθρώπινης ζωής, επειδή “η εναλλακτική λύση που έχει η ανθρωπότητα στις αρχές του 21ου αιώνα είναι επομένως να αναλάβει τις ευθύνες της, δηλαδή να βρει το θάρρος και την προνοητικότητα για τον μεγάλο μετασχηματισμό από απλό ενδιαφέρον αυτοσυντήρησης, ή ενόψει της επιστροφής των ίππων της Αποκάλυψης για τους οποίους πιστεύαμε ότι νικήθηκαν για πάντα από τη βιομηχανική και επιστημονική νεωτερικότητα. Με το Covid-19, ο πρώτος από αυτούς επανεμφανίστηκε“. Ο Joschka Fischer μιλά για έναν ίππο της Αποκάλυψης: «Ο ιός Covid-19 ως «ίππος της Αποκάλυψης»».

Ανθρωπόκαινος

Σε θέση δικαστή, ο πρώην επαναστάτης αποφαίνεται ότι «η ανθρωπότητα εισέρχεται σε μια νέα εποχή: την Ανθρωπόκαινο. Δηλαδή την “Εποχή του Ανθρώπου” όπου ο Άνθρωπος έχει αποκτήσει τέτοια επιρροή στη βιόσφαιρα ώστε να έχει γίνει ο κύριος δρων παράγοντάς της και αυτό είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, κακό: “Σήμερα η ανθρωπότητα μετρά επτά και πλέον δισεκατομμύρια ανθρώπους και αυτό συμβαδίζει με την εξίσου αυξανόμενη ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών (…) που βασίζονται στην πρόοδο της επιστήμης και την υπερεκμετάλλευση της φύσης που, δυστυχώς για εμάς, ακολουθεί περιόδους ανανέωσης εντελώς διαφορετικούς από αυτές των ανθρώπων». Ο ειρηνιστής οικολόγος, υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου στη Σερβία, επαινώντας τα μεταναστευτικά κινήματα στην Ευρώπη, δεν κατονομάζει αυτούς τους πληθυσμούς που γεννούν παιδιά και που, ως εκ τούτου, απειλούν τη σταθερότητα του πλανήτη. Οι λαοί της Ευρώπης δεν απόκτησαν πολλά παιδιά ακολουθώντας ακριβώς και δυστυχώς μια υπεύθηνη συμπεριφορά απέναντι σα την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Οι γεωπολιτικές συνέπειες είναι βαθιές. Οι επιπτώσεις του Covid-19 εγγίζουν τις αντιμαχόμενες δυνάμεις: “Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να δούμε”. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα προχωρούν σήμερα σε μια σκληρή αναμέτρηση για ηγεσία του αυριανού κόσμου.” Ο Joschka Fischer, παντρεμένος με τον Minu Barati, την κόρη του ηγέτη της αντιπολίτευσης, της Ιρανικής Δημοκρατικής Ένωσης, Mehran Barati, είχε μελετήσει τις διδασκαλίες του Καρλ Μαρξ, του Μάο Τσενγκ και του Τζορτζ Χέγκελ και παρακολούθησε τα μαθήματα της λεγόμενης  «Σχολής της Φρανκφούρτης» γύρω από τους Adorno, Jürgen Habermas και Negt, αναρωτιέται «με τι θα μοιάζει αυτός ο κόσμος;» και αν «η εξουσία στο μέλλον θα συνεχίσει να ορίζεται κυρίως από τη στρατιωτική υπεροχή;» Πριν απαντήσουμε στα παγκοσμιοποιητικά σχέδια που προβλέπουν ότι «η εξουσία θα επαναπροσδιοριστεί πλήρως» και «ριζικώς διαφορετικά τον 21ο αιώνα».

Olivier Renault

source : http://www.observateurcontinental.fr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα