ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συνδυάζοντας, και παραθέτοντας, δηλώσεις υποστήριξα εδώ και καιρό πως Ελλάδα και Τουρκία διαμορφώνουν κλίμα και τετελεσμένα για τη Χάγη. Στη λογική της “δίκαιης μοιρασιάς”, όπως θέλει η Τουρκία. Που σημαίνει “να μην είμαστε μοναχοφάηδες”. Η συνέντευξη Τσαβούσογλου στο “Βήμα” είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.
Τα δικαιώματα των κρατών δεν είναι περιουσία κανενός πολιτικού να τα μοιράζει με τους γείτονές του.
Και το ζήτημα δεν είναι “γιατί να πολεμήσουμε για τα πετρέλαια”. Σήμερα τίθεται θέμα κυριαρχικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, αύριο θα τεθεί θέμα κυριαρχίας. Ή, διατηρούμε ό,τι δικαιούμεθα ή αρχίζουμε το ξήλωμα. Και το πλαίσιο της “Χάγης”, όπως διαμορφώνεται, είναι ξήλωμα.
Η Χάγη δεν είναι απορριπτέα. Άλλωστε, υπήρξε, ως πρόταση, ελληνική. Και απορρίφθηκε απο την Τουρκία, απο το 1975, ακόμη. Να πάμε στη Χάγη με όρους αξιοπρεπείς. Όχι, αποδεχόμενοι, πονηρά, τουρκικά τετελεσμένα τα οποία, απλώς, θα περιβάλλει με το κύρος διεθνούς συμφωνίας το Διεθνές Δικαστήριο, για να περισωθούν όσοι τα αποδεχτούν. Να πάμε στη Χάγη μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ αποδεχόμενοι την πλήρη επήρεια των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες. Και του Καστελόριζου ως συμπλέγματος των Δωδεκανήσων
Το σκοπιανό έδειξε πολλά για το πως σκέφτεται η “αθηναϊκή ελίτ”. Η Χ’αγη, όπως εξελίσσεται είναι ένα, ακόμη, βήμα προς την ίδια κατεύθυνση.
Να το συνειδητοποιήσουμε οι κάτοικοι των νησιών και ακριτικών περιοχών. Ένα είδος ενότητας, μεταξύ μας, πρέπει να σφυρηλατήσουμε.
Ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής και οικονομικής άρχουσας τάξης (πνευματική δεν υπάρχει), έχει προσχωρήσει στη διαμορφούμενη διεθνή αντίληψη περί μειωμένης κρατικής κυριαρχίας.
Είναι μια τάση αναπόφευκτη, τα αποτελέσματα της οποίας θα βιώσουν οι ακριτικοί εθνικοί πληθυσμοί.
Δύσκολα μπορεί να ανακοπεί μια ιστορική εξέλιξη.
Οι αλλαγές θα μπορούσαν να ήταν διαχειρίσιμες αν και η Τουρκία είχε την ίδια κατεύθυνση. Αλλά ενώ στην Ελλάδα αποδομούμε την εθνική συνοχή και αντίληψη στην Τουρκία τα ενισχύουν επιδιώκοντας την οθωμανική ανασύσταση.
Το αποτέλεσμα είναι σε όλους φανερό.
Αυτά που βλέπουμε είναι, μόνο, η αρχή.

Π.Σ.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ”Ενω στην Ελλαδα αποδομουμε την εθνικη συνοχη και αντιληψη , στην Τουρκια τα ενισχυουν ,επιδιωκοντας την οθωμανικη ανασυσταση”.
    ΟΧΙ αγαπητες ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ δεν αποδομουμε (πληθυντικος αριθμος ).
    ‘Οσοι αποδομουν και την εθνικη συνοχη και αντιληψη εχουν ονοματεπωνυμο ,τους γνωριζετε και να τους καταγγειλετε (ομοθυμαδον) και τους αρχοντες και τον λαικους αγωνιστες και βολεμενους.
    Πως χαρακτηριζαν τον μακαριστο Αρχιεπισκοπο Χριστοδουλο και τον κ. Κωστα Καραμανλη ,με τις μουσικες υποκρουσεις και τα ανεπαναληπτα τραγουδια του κ.Σταματη Σπανουδακη;;;.
    Ενα ειναι βεβαιο . Στην Τουρκια δεν αντεχει ο Στρατος και ο λαος ,τους αριστεροπροοδευτικους και στη Τουρκια εχουν για (17) ολοκληρα χρονια τον ιδιο αρχηγο τον ” καλο παικτη ” κ.Ερντογαν ,που τώβαλε ”αμετι μουχαμετι να ξεπερασει την δοξα του Κεμαλ και τον οποιον ψηφιζουν με μανια οι κατα τον κ.Μπουταρη και αλλους φιλελληνες γειτονες μας Τουρκοι .
    ”Μα κανενας δεν μας φταιει για το χάλι μας” ,(εκτος απο το κεφαλι μας).
    Καλη αυριανη ,παραμονη Χριστουγεννων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα