Για πρώτη φορά συγκρούστηκε ο στρατός της Συρίας με αυτόν της Τουρκίας στην Ιντλίμ – Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Για πρώτη φορά συγκρούστηκε ο στρατός της Συρίας με αυτόν της Τουρκίας στην Ιντλίμ – Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Μουδιασμένη είναι η κοινή γνώμη της Τουρκίας μετά την επιβεβαίωση από το υπουργείο Άμυνας ότι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν –εκ των οποίων ο ένας πολύ σοβαρά– στη Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τουρκικές δυνάμεις δέχθηκαν σφοδρά πυρά πυροβολικού από τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα, «τα οποία ανταπέδωσαν, καταστρέφοντας πολλούς στόχους». Μη κυβερνητικές οργανώσεις αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν και έξι Σύροι,κάτι που διαψεύσθηκε από την κυβέρνηση της Συρίας, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε με νέα αντίποινα.

Εδώ και μέρες οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας προελαύνουν στην Ιντλίμπ.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε τις συριακές δυνάμεις ότι επιτέθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις, αν και είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις θέσεις τους. Η Άγκυρα σημειώνει ότι οι στρατιώτες εστάλησαν στην Ιντλίμπ ως ενίσχυση, «για να αποτραπούν μάχες».

Την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος AKP δήλωσε ότι δεν αποκλείεται μια νέα τουρκική επιχείρηση στη Συρία, κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση της διμερούς συμφωνίας τερματισμού των εχθροπραξιών και προειδοποίησε με ένα νέο προσφυγικό κύμα.

Το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνουν ότι πολλές από τις 12 θέσεις παρατήρησης (στην ουσία πρόκειται για βάσεις) που έχει η Τουρκία στην περιοχή, βάσει της συμφωνίας του 2017 με τη Ρωσία και το Ιράν, είναι πλέον περικυκλωμένες από τις συριακές δυνάμεις.

infognomon.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα