Για πρώτη φορά: Η Αίγυπτος σε ναυτική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα με τη Ρωσία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό συμμετέχει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε μεγάλη αεροναυτική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα με τον ρωσικό στόλο στα όρια των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία, με πραγματικά πυρά, σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

«Το έτος 2020 θα γίνει μάρτυρας μιας ρωσικής-αιγυπτιακής ναυτικής άσκησης στη Μαύρη Θάλασσα, η πρώτη του είδους της για τις αιγυπτιακές δυνάμεις και θα είναι η μεγαλύτερη στη Μαύρη Θάλασσα.

Το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας ανακοίνωσε στη διάρκεια τριήμερης διάσκεψης με αιγυπτιακή αντιπροσωπεία, τη διοργάνωση της κοινής άσκησης «Γέφυρα Φιλίας – 2020» με τη συμμετοχή του Ρωσικού πολεμικού Ναυτικού και του αιγυπτιακού πολεμικού ναυτικού», όπως σημειώνεται από το Defense Arabic.

“Σκοπός της άσκησης είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του αιγυπτιακού και του ρωσικού ναυτικού, προκειμένου να επιτευχθεί ασφάλεια και σταθερότητα στη θάλασσα, καθώς και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ αυτών για την καταπολέμηση διαφόρων απειλών σε περιοχές βαριάς ναυσιπλοΐας», προσθέτει η ρωσική ανακοίνωση.

Αυτό το είδος συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου ξεκίνησε το 2019 με τις κοινές ασκήσεις των ρωσικών δυνάμεων αεροπορικής άμυνας και της Αιγύπτου, «Βέλος Φιλίας 2019».

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα