Για πρώτη φορά δέκα χρόνια μετά την παραίτησή του ο Κώστας Καραμανλής μίλησε στους Ελληνες! 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία του ομιλία σε κομματικό ακροατήριο, ο Κώστας Καραμανλής απευθύνθηκε δημοσίως στον ελληνικό λαό σε εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων της ΝΔ για τις επερχόμενες εκλογές.

Πιο αναλυτικά, θερμή υποδοχή επιφύλασσαν στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, φίλοι και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στην Α’ και Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καραμανλής έφτασε στο Βελλίδειο συνοδεία της συζύγου του Νατάσας Παζαΐτη και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που τον περίμενε.

«Λατρεία μας, αρχηγέ σ’ αγαπάμε» του φώναξαν μεταξύ άλλων.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς περίμεναν για ώρες για να έχουν καλή θέση και να δουν από κοντά τον πρώην πρωθυπουργό.

Αναλυτικά η ομιλία Κ.Καραμανλή

«Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της μεταπολίτευσης και πρωταγωνιστεί στον δημόσιο βίο 45 χρόνια. Στον μισό αυτό αιώνα που έχει περάσει άλλαξαν τόσα πολλά στον δημόσιο βίο: άλλαξαν κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα» ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε:

«Η παράταξή μας όμως παραμένει ο κύριος πυλώνας του δημόσιου βίου και τώρα είμαστε στο κατώφλι μίας μεγάλης νίκης. Αυτό έγινε γιατί μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας και μπορέσαμε να προσαρμοστούμε στις αλλαγές των συνθηκών. Έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και την στηρίζει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού».

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ξέρουν ότι η ΝΔ ιδρύθηκε για να τους εξυπηρετεί πέρα και πάνω από κομματικά πλαίσια» σημείωσε, ενώ απευθυνόμενος στους υποψηφίους, ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που εκπροσωπούμε την πόλη μας σε αυτόν τον αγώνα».

Κ.Καραμανλής: “Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη”

«Και λάθη κάναμε και αδυναμίες είχαμε. Μείναμε όμως σταθεροί στις βασικές μας αρχές,

Το καλοκαίρι του 2015 ήταν η Νέα Δημοκρατία που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη

«Και το έκανε σε βάρος του κομματικού της συμφέροντος», τόνισε.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καραμανλής είπε::

«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η ΝΔ ορθώς την καταψήφισε. Λυπάμαι μόνο που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Το οποίο το πετύχαμε με πολύ κόστος. Παραταξιακό και προσωπικό. Επρεπε να πετύχουμε και να απαιτήσουμε πολλά περισσότερα».

«Άλλοι έκαναν καριέρα τον αντιευρωπαϊσμό. Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.

Ναι, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, να την κάνουμε καλύτερη, πιο αποτελεσματική. Όχι όμως μόνοι μας, να βγάλουμε τα μάτια μας όπως διατυμπάνιζαν κάποιοι.

«Μακεδόνες συμπατριώτες μου», συνέχισε ο κ. Καραμανλής για τα εθνικά θέματα:

«Πιστεύουμε στον διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Όμως απειλές, εκβιασμούς, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν, δεν γίνονται δεκτές, επιστρέφονται στον αποστολέα! Συστάσεις και πιέσεις, από όπου κι αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον.

Εμείς τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε! Τελεία και παύλα! Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα” επισημαίνοντας πως«εμείς φοράμε μία φανέλα και αυτή είναι η φανέλα της εθνικής Ελλάδας».

Για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε:

«Σας έλεγα πάντα την αλήθεια. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Με πολλούς από τα φοιτητικά χρόνια και τους αγώνες της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ. Με άλλους από τις μάχες που δώσαμε όλες αυτές τις δεκαετίες από τις μάχες μας για την Ελλάδα. Ξέρω ότι ήμασταν πάντα μαζί σε καλούς και χαλεπούς καιρούς, σε νίκες και ήττες».

«Ξέρω ότι στα ανηφορικά μονοπάτια που τα διαβήκαμε μαζί καμιά φορά πικράναμε και φίλους. Ξέρω ότι, όταν μπαίνουμε στη μάχη, κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος και κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο. 

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η χώρα χρειάζεται ρωμαλέα οικονομική ανάπτυξη και ευκαιρίες για όλους, πρωτίστως για τους νέους.  Πάνω από όλα η χώρα χρειάζεται μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Για να γίνουν όμως όλα αυτά, χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αναλάβει το δύσκολο αλλά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».

Και πρόσθεσε:

«Σας καλώ όλους και όλους σε αυτό το προσκλητήριο. Σας καλώ να βρεθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη. Σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά πάμε για τη νίκη.

Για την Ελλάδα για τη ζωή μας για τα παιδιά μας. Καλό αγώνα σε όλους»

Θα κάνει περιοδείες ο Κ.Καραμανλής

Τις επόμενες μέρες ο Κώστας Καραμανλής θα περιοδεύσει στον ευρύτερο δήμο Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’ Περιφέρεια), θα συναντηθεί με δημάρχους της περιοχής και πολίτες για να… κοινωνήσει το μήνυμα της συμπόρευσης και συστράτευσης για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Επίσης, εντός των ημερών ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί και στην Πρώτη Σερρών, μία επίσκεψη με έντονα σημειολογικά χαρακτηριστικά καθώς είναι η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν επίσης δει το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να περιοδεύσει και στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με όσα σημειώνουν οι συνομιλητές του, ο πρώην πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη σημασία στα εθνικά θέματα, τα οποία αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Θεσσαλονίκη, κατά την ιστορική δημόσια επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού.

www.pronews.gr/elliniki-politiki/783633_thermi-ypodohi-kkaramanli-sti-thessaloniki-arhige-sagapame-vinteo
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ”Λυπαμαι μονο γιατι δεν αξιοποιηθηκε το κεκτημενο που πετυχαμε στο Βουκουρεστι το 2008”ειπε Μακεδονικα και δωρικα ο πρωην πρωθυπουργος κ.Κωστας Καραμανλης και ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΕ το επιχειρημα των συγκυβερνητων κ.κ. Τσιπρα και Καμμενου και του υπογραψαντος την Συμφωνια των Πρεσπων κ. Κοτζια -αλλα και ολων των υποστηρικτων της-οτι ακολουθησαν την εθνικη γραμμη του Καραμανλη του 2008 .
    Στο εξης ”δεν δικαιουνται να ομιλουν” γιαυτην την εθνικη γραμμη , που ΚΑΙ δεν την τηρησαν και ”τάισαν σανο” τους συνελληνες , που ησαν ανεκδηλωτοι μεχρι χθες γιαυτην την επαισχυντη Συμφωνια ,νομιζοντας οτι οι υπολοιποι ησαν ακραιοι και ανοητοι ,καθως τους ”χαρτογραφησε” δημοσιως και ενωπιον και ξενων ηγετων ο κ. Τσιπρας.
    Τωρα στις 7 Ιουλιου θα δειξουν τουλαχιστον οι Μακεδονες οτι πικραθηκαν γιαυτην την Συμφωνια , που δεν ελαβε υπ’οψιν της το Καραμανλικο κεκτημενο στο Βουκουρεστι το 2008 και θα γεμισουν με περισσοτερα ψηφοδελτια της Ν.Δημοκρατιοας τις καλπες .
    Χρειαζονται ενα γερο μαθημα οι επιλησμονες και θα το παρουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα