Για πρόωρες «εκλογές» τον Οκτώβριο, γράφει η Αφρίκα

27/1/17 | 0 | 0 | 587 εμφανίσεις

Οδηγίες στα μέλη του κόμματός του να ετοιμαστούν για πρόωρες «εκλογές» τον Οκτώβριο φέρεται να έδωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Σύμφωνα με τη στήλη «Επιστολή από την Αφρική», η ομώνυμη εφημερίδα διερωτάται αν ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) Σερντάρ Ντενκτάς, ο μικρός εταίρος της «κυβέρνησης συνασπισμού» ΔΚ – ΚΕΕ, είναι ενήμερος για την απόφαση αυτή. Διερωτάται, επίσης, αν αυτή είναι η ώρα για «εκλογές» ή η ώρα για λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με τη στήλη, τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ΡΤΚ και ΚΚΔ είναι σκόρπια, καθώς από το πρώτο έχουν φύγει πρώην «βουλευτές» που προσχώρησαν στο κόμμα που δημιούργησαν οι αποχωρήσαντες από το δεύτερο που έχει μοιραστεί στα δύο και εσχάτως απέκτησε «νέες δυνάμεις», αφού άλλαξε το όνομά του σε κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας – Νέες Δυνάμεις.

Η στήλη της Αφρίκα σημειώνει ότι το μόνο κόμμα που είναι σήμερα εκτός «βουλής» και φέρεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις πρώτο, είναι το νεοϊδρυθέν κόμμα του Λαού, του Κουντρέτ Οζερσάι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Χαβαντίς, μιλώντας σε συνεδρία για την αντικατάσταση των μελών του κεντρικού κομματικού οργάνου που πρόσφατα παραιτήθηκαν, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν φέρεται να δήλωσε ότι το κόμμα του είναι «έτοιμο χθες για εκλογές».

Είπαμε ότι, εάν γίνουν «πρόωρες εκλογές» ας γίνουν, αλλά για το θέμα αυτό το ΡΤΚ δεν έχει πει ούτε μια λέξη, δήλωσε ο Οζγκιουργκιούν πρόσφατα, με τον Τουφάν Ερχιουρμάν να του απαντά χθες στη συγκεκριμένη συνεδρία ότι το ΡΤΚ είναι έτοιμο και ο ίδιος ως πρόεδρος θα υποστηρίξει μια ζήτηση για «πρόωρες εκλογές» εάν έρθει στη «βουλή».

Σημερινή

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (2 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο