Για να θυμόμαστε: Αυτές είναι οι θέσεις της Ν.Μπακογιάννη για τις εφεξής σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας & της στάσης Ρ.Τ.Ερντογάν 

9/11/20 | 1 | 0 | 101 εμφανίσεις

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υποχρεωθεί να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την πολιτική του έναντι της Ελλάδας.

«Με την εκλογή Μπάιντεν οι Τούρκοι ξέρουν ότι χάσανε έναν ισχυρό σύμμαχο στις ΗΠΑ που πατούσε πόδι και δεν επέτρεπε να γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις της αμερικανικής γραφειοκρατίας, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Κογκρέσου. Όλα αυτά αλλάζουν πολύ τα δεδομένα αυξάνουν κατά πολύ την ανασφάλεια του Ερντογάν», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κάνει μια προσπάθεια να πείσει για τις καλές του προσπάθειες και με αυτό τον τρόπο εξηγείται το τηλεφώνημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα θα πάει σε κινήσεις εκτόνωσης το επόμενο διάστημα:

«Στο ερώτημα εκτόνωση ή προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων μάλλον θα πάει προς το πρώτο, αυτή είναι η αίσθησή μου».

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Εξωτερικών Ν.Μπακογιάννη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κάνει μια προσπάθεια εκτόνωσης ώστε να πείσει για τις καλές προθέσεις του, και σε αυτό πρέπει να ενταχθεί το τηλεφώνημα Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια!

«Στο ερώτημα εκτόνωση ή προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων μάλλον θα πάει προς το πρώτο, αυτή είναι η αίσθησή μου» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Γιατί τα παρουσιάζουμε; Για να υπάρχει σημείο αναφοράς όταν σε λίγο  θα συμβούν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που δηλώνει η Ν.Μπακογιάννη

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nd/932578_mpakogianni-ston-kosmo-tis-tha-allaxei-stasi-o-erntogan-synehizoyn-tin

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  ”Γιατί τα παρουσιάζουμε;;;.Για να υπάρχει σημείο αναφοράς όταν σε λίγο θα συμβούν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που δηλώνει η Ν.Μπακογιάννη” ,καταλήγει το ”έγκυρο” pronews ,μάλλον με πληροφορίες απ’ευθείας από την Ερντογανική προεδρία ,αλλοιώς για να έχει τέτοια βεβαιότητα για τα αντίθετα μελλούμενα.
  Θα μπορούσε να γράψει ότι” μάλλον θα διαψευσθεί -που δεν το ευχόμαστε-η Ν.Μπακογιάννη” ,αλλά αυτό δεν αρκεί όταν αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  1/12/20 | (2 σχόλια)
  Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας