Για «ήττα» μιλάει η τουρκική αντιπολίτευση στην υπόθεση της Αιγύπτου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Οι δηλώσεις του Αντονι Μπλίνκεν που στοχεύουν την Τουρκία προκάλεσαν την αντίδραση των μέσων ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, τα οποία παρατηρούν πως και το αεροπλανοφόρο «Eisenhower» κατευθύνεται στην Κρήτη. «Πανηγύρια στην Ελλάδα μετά τις δηλώσεις του Μπλίνκεν», σχολίασε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Η εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει πως οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ δείχνουν τη στήριξη της Ουάσιγκτον στην Ελλάδα και πως δεν θα τηρεί αντικειμενική στάση απέναντι στην Τουρκία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εξωτερική πολιτική του και υποστήριξε πως η Αγκυρα υπέστη ήττα στο ζήτημα της Αιγύπτου.

«Εάν δεν είχε αυτό το πείσμα απέναντι στην Αίγυπτο, να είστε σίγουροι, το χέρι μας θα ήταν ισχυρότερο στην Ανατολική Μεσόγειο. Κύριε Ερντογάν, το κράτος δεν μπορεί να κυβερνηθεί έτσι, δεν μπορείς να υποχρεώσεις αυτό το έθνος να πληρώσει τις προσωπικές σου ιδιοτροπίες. Δεν μπορείς να κάνεις την Τουρκία να πληρώσει τα ζιγκ ζαγκ σου. Αφού θα φθάνατε σε αυτό το σημείο, γιατί κάνατε την Τουρκία να βιώσει μια τέτοια ήττα;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας – Ρωσίας – Κατάρ που διοργανώθηκε στην Ντόχα, είπε πως όσον αφορά τα γεγονότα στη Συρία ξεκίνησαν τριμερή διαδικασία διαβούλευσης με τη Ρωσία και το Κατάρ.

Τέλος, ο κ. Τσαβούσογλου δικαιολόγησε την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 λέγοντας πως καμία χώρα δεν έδινε παρόμοια συστήματα στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Αγκυρα να αγοράσει επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα από άλλες χώρες. Ο ίδιος κατηγόρησε τις χώρες που βάζουν εμπόδια στην Τουρκία στο ζήτημα προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Αγκυρα λόγω της προμήθειας των S-400 και δεν παραδίδουν τα μαχητικά F-35, όπως επίσης δεν την προμηθεύουν με ανταλλακτικά άλλων οπλικών συστημάτων.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα