ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Ο Ερντογάν δεν θα κάνει καμιά στρατιωτική κίνηση κατα της ακεραιότητας της Ελλάδας. Γιατί:
1.-Η ισορροπία δυνάμεων δεν του το επιτρέπει.
2.-Ακόμη και αν οι τούρκοι στρατηγοί εκτιμούν ότι υπερέχουν στα σημεία: στον Έβρο είναι αδύνατον. Τα μεγάλα νησιά προστατεύονται και επιχείρηση κατάληψής τους είναι αδύνατη. Κατάληψη μικρού νησιού θα συναντήσει την άμεση αντίδραση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Σχετική δήλωση έκανε ο Α!ΓΕΕΘΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν, πλέον, το δόγμα της σημειακής αντιπαράθεσης. Και αυτό το γνωρίζει η Τουρκία.
3.-Οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση περιέχει υψηλό βαθμό αβεβαιότητας. Σε περίπτωση που αποτύχει, ο τούρκος πρόεδρος θα αντιμετωπίσει την αγχόνη μια ώρα αρχύτερα.
4.-Δεν υποστηρίζεται αυτήν την στιγμή απο κανέναν. Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, απο την Κύπρο ως τα Ίμια, σχεδιάστηκαν σε κέντρα του εξωτερικού. Σήμερα κανείς δεν είναι διατεθειμένος να την υποστηρίξει.
5.-Και μια φιλική συμβουλή προς τον τούρκο πρόεδρο. Πρόεδρε, πρόσεχε. Οι έλληνες είναι παράξενος λαός. Εκεί που τους βλέπεις μουλωχτούς, ξαφνικά εξεγείρονται αν τους πατήσεις τον κάλο. Και εσείς τους τον έχετε πατήσει. Αν πάρουν τα όπλα δεν ξέρεις αν και πότε θα τα αφήσουν. Μην τους προκαλείς. Το 40 κάτι τέτοιο συνέβη. Δεν χώνεψαν την ήττα του 22. Και ξέδωσαν στα βουνά της Ηπείρου. Τυχεροί που δεν βρεθήκατε στον δρόμο τους τότε.
Π.ΣΑΒ
spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωστά, δεν θα τολμήσει γιατί δεν έχει την εξωτερική ” νομιμοποίηση” και το κυριότερο τη σιγουριά της επιτυχίας. Οι Κεμαλικοί τον περιμένουν για να τον κρεμάσουν ή στην καλύτερη να τον τουφεκίσουν.

 2. -Αν περιορίσουμε χρονικά την ”είσοδο στο φρενοκομείο” της Τουρκίας με εντολή του κ.Ερντογάν .αυτή σχεδόν αποκλείεται να γίνει το επόμενο 4μηνο με τα σαράντα εκατομμύρια των ξένων τουριστών στα νησιά του Αιγαίου και τα Δυτικά της παράλια της ,όπου ”κυριαρχούν” οι ζάπλουτοι επιχειρηματίες της.
  -Το πολύ ανησυχητικό είναι ότι όλα τα τουρκικά πολιτικά κόμματα θέλουν -και με πόλεμο ακόμη-να μας πάρουν τα νησιά του Αιγαίου -χάθηκαν και οι φίλοι του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρη και του τέως πρωθυπουργού μας κ. Γ.Α.Παπανδρέου -ο οποίος προ δύο μηνών χόρευε ζειμπέκικο με τον Δήμαρχο της Αλικαρνασσού στην Αλικαρνασσό -.
  -Το ενθαρρυντικό για την Πατρίδα μας είναι ότι σιώπησαν οι ”κλίκες” του ΕΛΙΑΜΕΠ και της έντιμης λύσης με την Τουρκία και ότι η κυβέρνηση και κυρίως ο πρωθυπουργός της Πατριωτικής Παράταξης σχεδιάζουν σε αγαστή συνεννόηση με την αξία στρατιωτική ηγεσία μας την γενίκευση της πολεμικής αποτροπής από τον Έβρο ως το Καστελόριζο και κρατούν την στάση αναμονής όπως προ του ΟΧΙ του ’40 ο Μεταξάς και ο Παπάγος .
  ΤΕΛΟΣ οι συνέλληνες ,-που είναι ,ή, το ”παιζουν” χρόνια τώρα ”άσωτοι ” -θα σπεύσουν όλοι οι δυνάμενοι φέρειν όπλα (πλην των σναπήρων ,ή, των σοβαρά ασθενούντων) στην αγκαλιά της μεγάθυμης Ελληνικής Πατρίδος, για να μη κινδυνεύσει από τον προαιώνιο εχθρό της .
  ΔΕΝ ΞΚΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ …”
  Υ.Γ Τον Ατατουρκισμό στην Τουρκία καθιέρωσε ο πατερούλης ΚΕΜΑΛ στο Σύνταγμα του 1923 να τον φυλάγουν ως κόρη οφθαλμού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας ,αυτές που από το 1960 επενέβησαν επιτυχώς τρεις φορές και επανέφεραν τους πολιτικούς τους στην ορθή πορεία της Δυτικότροπης και Δυτικόφρονης Τουρκίας ,χωρίς μαντήλες και φέσια.
  Τώρα τις εκπροσωπεί ο κ. ΑΚΑΡ ως πρώην ΓΕΕΘΑ και τώρα Υπουργός Εθνικής Αμύνης της Τουρκίας,”ος τα πανθ’ορά”.

 3. To άν η Τουρκία τολμήσει ή όχι είναι κάτι για το οποίο δέν είμαστε βέβαιοι. Θα διαφωνήσω με την παρατήρησή σας στο σημείο 4 ότι όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας
  σχεδιάστηκαν στο εξωτερικό. Η Τουρκία έχει σταθερή εθνική πολιτική, (σε αυτό όλοι συμφωνούν) και εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ για τη διασφάλιση πρωτίστως των εθνικών της συμφερόντων. Σ΄αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πολιτική της έναντι της Ελλάδας και οι διεξαχθείσες στο παρελθόν στρατιωτικές επιχειρήσεις (Κύπρος 74 που έγινε, Κύπρος 64 που δέν έγινε). Απλώς καθοριστικός παράγοντας στην δράση της είναι η εξασφάλιση ουδετερότητας από την Υπερδύναμη. Το 74 την είχε και πραγματοποίησε την εισβολή στην Κύπρο, το 64 όχι, (προεδρία Τζόνσον) και έκανε πίσω. Το να λαμβάνεις υπόψιν σου την θέση των μεγάλων δυνάμεων στην υλοποίηση της εθνικής πολιτικής σου είναι ρεαλισμός.Τελείως διαφορετική περίπτωση να υπαγορεύουν οι μεγάλες δυνάμεις την εξωτερική σου πολιτική.
  Η σχέση Ελλάδος- Τουρκίας καλό είναι να εξετάζεται διαχρονικά με βάση αντικειμενικά δεδομένα που προσδιορίζουν το γεωπολιτικό δυναμικό των δύο χωρών, ιδίως μετά το 1923. Είναι δηλαδή τρομερά ανησυχητικό αυτό που παρατήρησε ο Κονδύλης ότι ενώ το 1928 η αναλογία πληθυσμού Ελλάδος – Τουρκίας ήταν 1 προς 2, το 1997 ήταν 1 προς 6, (όταν έγραφε ο Κονδύλης το Παράμετροι ενός Ελληνοτουρκικού πολέμου) και σήμερα 1 προς 8,5. Και κυρίως πρόκειται για 85 εκατομμύρια νέων ανθρώπων απέναντι σε μιά χώρα 10,5 εκατομμυρίων στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα που πεθαίνει πληθυσμιακά, τα παιδιά θεωρούνται τεκμήριο, η φορολογία είναι στο Θεό, και οι πολιτικοί μας κοροιδεύουν κατάμουτρα τον κόσμο διαπιστώνοντας λέει δημογραφικό πρόβλημα… Για την βιομηχανική παραγωγή των δύο χωρών και ΚΥΡΙΩΣ την σημαντική τουρκική ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ , απένταντι στην ανύπαρκτη, (εσμεμμένα) δική μας ας μήν μιλήσουμε καλύτερα,,,,
  Δυστυχώς κύριε Σαββίδη και ανεξάρτητα από τις τρέχουσες συγκυρίες που μπορούν να ευνοούν ή να μήν ευνοούν την Τουρκία, αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα στις δύο χώρες που επιδεινώνονται εις βάρος της χώρας μας διαρκώς, ασχέτως άν η υπερδύναμη θα λέγεται ΗΠΑ, Κίνα ή δέν ξέρω τί άλλο στο μέλλον.

 4. Δυστυχώς, θα συμφωνήσω απολύτως. Θα ήθελα, όμως, να επισημάνω και κάτι ακόμα. Η μοιρασιά του Αιγαίου, για την οποία ενδιαφέρεται η Τουρκία μπορεί να επιτευχθεί και με άλλο τρόπο εκτός από τον στρατιωτικό. Ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από εκείνον που προτείνουν οι πραγματικοί αφέντες του τόπου όταν μας ενθαρρύνουν να τα βρούμε. Κι αυτός, εκτός του ότι είναι πιο ύπουλος, θα είναι πιο ταπεινωτικός και περισσότερο επώδυνος για εμάς…

 5. @GRANTAIRE Δυστυχώς, θα συμφωνήσω απολύτως. Θα ήθελα, όμως, να επισημάνω και κάτι ακόμα. Η μοιρασιά του Αιγαίου, για την οποία ενδιαφέρεται η Τουρκία μπορεί να επιτευχθεί και με άλλο τρόπο εκτός από τον στρατιωτικό. Ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από εκείνον που προτείνουν οι πραγματικοί αφέντες του τόπου όταν μας ενθαρρύνουν να τα βρούμε. Κι αυτός, εκτός του ότι είναι πιο ύπουλος, θα είναι πιο ταπεινωτικός και περισσότερο επώδυνος για εμάς…

 6. Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας (έως το 2025) για την Τουρκία μέχρι να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας σε ΠΝ και ΠΑ.Η ισορροπία δυνάμεων απο το 2010 και μετά λόγω μνημονίων σε Ελλάδα και λόγω εξέλιξης εγχώριας Τουρκικής βιομηχανίας έχει διαταραχθεί σημαντικά. Και μην ξεχναμε ότ ιτα 100 χρονια απο την συνθήκη της Λωζανης είναι το 2023…Στο χέρι της Ελλάδας είναι να μην φάει τις συνηθισμένες μπλοφες (βλ.Ιμια) και ταυτόχτονα να δείξει στην πράξη πόσο αποφασισμένη είναι να δράσει και να αποτρέψει, γιατί έχει ακόμα τα μέσα να το κάνει.Ισως δε και να χρειαστεί να κινηθεί διαφορετικα πχ Δώσε κίνητρα μετεγκαταστασης πληθυσμού σε νησιά Ανατ.Αιγαιου, ελαφρύνσεις στον ντόπιο πληθυσμό άλλου τύπου θητεία για νησιώτες βλ. Ελβετικό ή Ισραηλινό μοντέλο,Θεσμός Εθνοφυλακής και άλλα πολλά. Δεν χρειάζονται δις ευρώ για αυτά και το μήνυμα στέλνεται.

 7. Προτάσεις που απαιτούν μακροχρόνια υλοποίηση, αγαπητέ κ.Μάνο ,ενώ αυτό το καλοκαίρι μαςκαι ο επόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολα ,ειδικά αν αποφασισθούν βουλευτικές εκλογές ,που με την καταραμένη απλή αναλογική των ΤσιπροΚαμμένων θα έχει μάκρος η πολιτική αστάθειά μας, στην οποίαν μπορεί να ρισκάρει και στρατιωτική επίθεση ο κ.Ερντογάν.
  Αλήθεια πιστεύετε ότι θα μετεγκατασταθούν στα νησιά οικογένειες από την άλλη Ελλάδα .
  Εδώ μεταδημοτεύουν οι νησιώτες .
  Ας είναι καλά τα ”σιδερένια ψάρια ”μας και οι ανίκητοι ναυτικοί μας, που θα κερδίσουν στο Αιγαίο ,που είναι Αιγαίο ΜΑΣ εδώ και 3.000 χρόνια.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,751ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα