Γιατί ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, έβαλε κατασκόπους να απειλήσουν την ερωμένη του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ

Στη δίνη ενός νέου σκανδάλου μπαίνει η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, καθώς μια πρώην ερωμένη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, πρόκειται να καταθέσει σε δικαστήριο ότι την κυνηγούσε κατάσκοπος, μετά από καβγά που είχε με τον γαλαζοαίματο.

Ο λόγος για την Corinna zu Sayn-Wittgenstein, μια Γερμανίδα επιχειρηματία, η οποία παλιά διατηρούσε σχέση με τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Η γυναίκα, έπρεπε αρχικά να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία τη Δευτέρα σε δικαστήριο της Μαδρίτης, ωστόσο η ακρόαση ακυρώθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η Corinna, υποστηρίζει ότι ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών της χώρας, στρατηγός Felix Sanz Roldan, πραγματοποίησε εκστρατεία εκφοβισμού και παρενόχλησης εναντίον της, με εντολή του Χουάν Κάρλος.
Αφού τον συνόδευσε σε ένα αμφιλεγόμενο ταξίδι κυνηγιού στη Μποτσουάνα, ισχυρίζεται ότι έλαβε ένα μήνυμα από μια εταιρεία ασφάλειας, η οποία είπε ότι οι φίλοι της στην Ισπανία τους ζήτησαν να τη φροντίσουν και είχαν στείλει άνδρες από τη Λεγεώνα των Ξένων στο διαμέρισμά της στο Μονακό.

Στην ένορκη κατάθεσή της, την οποία εξασφάλισε η Sunday Telegraph, η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος, υποστηρίζει πως η εταιρεία προσελήφθη από τον Roldan, ως πρόφαση για να ψάξουν το διαμέρισμά της, για οτιδήποτε μπορούσε να ντροπιάσει τον βασιλιά.

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος / Φωτογραφία: AP Photo/Andrea Comas

Η Corinne ισχυρίζεται ότι αφού αρνήθηκε την είσοδο τους, έλαβε απειλητικά μηνύματα. Συναντήθηκε με τον Roldan στο ξενοδοχείο Connaught στο Λονδίνο τον Μάιο του 2012.

«Τα λόγια του ήταν ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί [τη] σωματική μου ασφάλεια ή την ασφάλεια των [παιδιών] μου, εκτός αν συμμορφωνόμουν με τις οδηγίες του », αναφέρει στη γραπτή μαρτυρία της.

Η πρώην ερωμένη του βασιλιά Χουάν Κάρλος
Η πρώην ερωμένη του βασιλιά Χουάν Κάρλος / Φωτογραφία: Mark Von Holden/Invision/AP

Η 56χρονη γυναίκα, υποστηρίζει ότι η παρενόχληση συνεχίστηκε και περιλαμβάνει ανεξήγητες εισβολές στο σπίτι της στη Μεγάλη Βρετανία. Λέγεται ότι η Corinna zu Sayn-Wittgenstein, προετοιμάζει μια δίκη κατά της βασιλικής οικογένειας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Η νομική ομάδα της κας zu Sayn-Wittgenstein έχει γράψει στον υπουργό Εξωτερικών για να επισημάνει τις δυνητικά εκρηκτικές διπλωματικές επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης και στους επικεφαλής των MI5 και MI6 για να δηλώσει ότι οι Ισπανοί πράκτορες διεξάγουν αδίστακτη επιχείρηση στο βρετανικό έδαφος.

Ο Roldan αρνείται τους ισχυρισμούς. Τόσο ο ίδιος όσο και η ισπανική βασιλική οικογένεια, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το νέο σκάνδαλο συνταράσσει ξανά την ισπανική βασιλική οικογένεια, η οποία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα την περασμένη εβδομάδα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Χουάν Κάρλος έλαβε το 2008, 100 εκατομμύρια δολάρια εκ μέρους του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα στον λογαριασμό παναμαϊκού ιδρύματος στην Ελβετία. Η Daily Telegraph έγραψε στην συνέχεια ότι ο βασιλιάς Φελίπε ήταν δικαιούχος σε αυτό το ίδρυμα.

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας
Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας / Φωτογραφία: AP Photo / Ramon Espinosa
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι, ο βασιλιάς της Ισπανίας δηλώνει ότι τον περασμένο Απρίλιο αποποιήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη οποιοδήποτε όφελος ή συμμετοχή σε αυτήν την οντότητα. Ο βασιλιάς Φελίπε δηλώνει επίσης ότι αγνοεί παντελώς μέχρι σήμερα ότι έχει ορισθεί δικαιούχος άλλου ιδρύματος, το οποίο, σύμφωνα με τον Τύπο χρηματοδοτούσε με εκατομμύρια ευρώ τις πτήσεις του Χουάν Κάρλος με ιδιωτικά τζετ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/hoyan-karlos-kataskopia-eromeni-toy

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα