Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ: γιατί «ξηλώθηκε» η κατά γενική ομολογία επιτυχημένη Διεύθυνση Εξοπλισμών; Επιτυχημένη 100%, γιατί ήταν εκείνη που έβγαλε πέρα την υπόθεση των γαλλικών φρεγατών. Δεν είναι δα μυστικό ότι υπήρχαν αφόρητες πιέσεις για να πάρουμε τις αμερικανικές αλουμινότρατες! Δεν είναι μυστικό ότι υπήρχε το «μπλοκ» του «δεν πιστεύουμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα φέρει εισήγηση που δεν θα έχει τις αμερικανικές φρεγάτες».

Η ηγεσία του ΓΕΝ υπό τον Στέλιο Πετράκη, ο Αρχηγός Στόλου υπό τον Παναγιώτη Λυμπέρη και φυσικά η Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ δεν άκουσαν τίποτα απ ΄ όλα αυτά κι έκαναν την εισήγηση που έπρεπε και αποδείχτηκε σωστή. Με αυτή την εισήγηση και με τη διεθνή συγκυρία να μας ευνοεί ΔΕΝ φορτωθήκαμε τις αλουμονότρατες για τις οποίες κάποιοι ακόμη και στο ΓΕΕΘΑ είχαν πειστεί ότι έπρεπε να τις φορτωθεί το ΠΝ!

Αυτή τη Διεύθυνση Εξοπλισμών την «ξήλωσαν» όλη! Είναι λογικό; Όποιος το θεωρεί λογικό ας μας εξηγήσει ποια είναι τα επιχειρήματα.

Το χειρότερο είναι ότι η νέα σύνθεση της Διεύθυνσης Εξοπλισμών θα πρέπει να «ξορκίσει» την καχυποψία και να θυμάται την γνωστή ελληνική παροιμία που λέει ότι «είναι καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα». Νομίζουμε ότι θα το πράξει.

ΥΓ. Ο Α/ΓΕΕΘΑ γιατί εμφανίστηκε αιφνιδίως στο τελευταίο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο;

https://www.militaire.gr/giati-xilothike-i-epitychimeni-dieythynsi-exoplismon-toy-gen/