Γιατί κλείνει καταστήματα το Zara στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το νέο μοντέλο που προωθεί ο κολοσσός Inditex φέρνει λουκέτα σε καταστήματα Zara και όχι μόνο και στη χώρα μας.

Ένα νέο μοντέλο για τα καταστήματά της προωθεί η εταιρεία ένδυσης Inditex, με το «ράβε – ξήλωνε» να φέρνει το κλείσιμο σηματικού αριθμού καταστημάτων (ΖΑRA και όχι μόνο) και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με άρθρο της Ναυτεμπορικής η στρατηγική του ισπανικού κολοσσού ένδυσης είναι ένα νεο μοντέλο καταστήματος τεχνολογικά ευέλικτο, λειτουργικό και eco friendy, το οποίο προϋποθέτει ταυτόχρονα μεγάλο εμβαδόν, πάνω από 1.500 με 2.000 τ.μ.

Στο νέο concept της Inditex, ωστόσο, δεν ανταποκρίνονται πολλά από τα υπάρχοντα καταστήματα της χώρας μας. Η στόχευση της εταιρείας είναι να ενδυναμωθεί η παρουσία και κυρίως η εμπειρία του καταναλωτή σε στρατηγικά εμπορικά σημεία.

Υπενθυμίζεται πως στην εταιρεία ένδυσης εκτός από τα ZARA, ανήκουν και τα Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Oysho, Zara Home και Massimo Dutti. Έτσι, φαίνεται, πως αναμένονται νέα «λουκέτα» σε πολλά καταστήματα.

Ήδη το δίκτυο της Inditex στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 10% σε σχέση με την προ – κορονοϊού εποχή. Το κλείσιμο, ωστόσο, των μη αποδοτικών καταστημάτων της στην Ελλάδα οδήγησε σε αύξηση καθαρών κερδών στα 10 δισ. ευρώ.

Πόσα καταστήματα της Inditex υπάρχουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου Inditex το 2023, στην Ελλάδα υπάρχουν 148 καταστήματα. Το 2022 διέθετε 157, το 2021 είχε 162 και το 2019 166 καταστήματα.

Φυσικά, η μείωση του αριθμού των καταστημάτων επηρεάζει σημαντικά και το εργατικό δυναμικό.

Το Zara Home διαθέσιμο στην εφαρμογή του Zara

Πριν από λίγα 24ωρα, όσοι και όσες διαθέτουν την εφαρμογή του Zara στο κινητό τους, θα έλαβαν μια ειδοποίηση που τους ενημέρωνε ότι πλέον τα είδη σπιτιού του Zara Home είναι διαθέσιμα και στην εφαρμογή Zara.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Μαρτίου, μια νέα ενότητα του Zara.com στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει τη συλλογή οικιακών ειδών από τη Zara Home, τη μάρκα διακόσμησης σπιτιού του Ομίλου Inditex. Αυτή η νέα προσθήκη στον ιστότοπο της Zara θα προσφέρει μια πλήρως ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών για τους πελάτες της Zara στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση επιλέγοντας την ενότητα Home.

https://www.ieidiseis.gr/epixeiriseis/189545/giati-kleinei-katastimata-to-zara-stin-ellada

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα