Γιατί η ΕΕ οξύνει τα ελληνοτουρκικά αδιέξοδα με το μεταναστευτικό;

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
  

του Δημήτρη Μακροδημόπουλου

Το 2015 η Ιατρική Σχολή του Ανόβερου γνωμοδότησε ότι το 43,5% των σελίδων της διδακτορικής διατριβής της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ήταν προϊόν υποκλοπής ενώ σε 23 περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν αναφορές που δεν επαληθεύτηκαν!! Πρόκειται για τη σημερινή πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επισκέφθηκε τον Έβρο μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ με αφορμή την τουρκική προσπάθεια εισβολής προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Η ίδια υπήρξε επί έξη χρόνια υπουργός Άμυνας της Γερμανίας στις κυβερνήσεις της Άγκελα Μέρκελ και πέραν της λογοκλοπής το υπουργείο της ελέγχεται για οικονομικές ατασθαλίες. Επιβλήθηκε στην προεδρία της Κομισιόν από την Γερμανίδα καγκελάριο και εκλέχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την οριακή πλειοψηφία των εννέα ψήφων, γεγονός πρωτοφανές για την ιστορία του θεσμού

Ποιο ήταν το περιεχόμενο της οριακής πλειοψηφίας της εκλογής της που αποκαλύπτει και τα όρια της πολιτικής της; Στηρίχθηκε  σε ψήφους αντιευρωπαϊκών και ακροδεξιών ευρωβουλευτών. Έγραφε συγκεκριμένα το ινστιτούτο ευρωπαϊκής πολιτικής Euro Intelligence: «Βρισκόμαστε στο σενάριο του τρόμου… Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξελέγη με τη βοήθεια του πολωνικού PiS, του Φιντέζ του Βίκτορ Ορμπαν και των 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο. Αν οποιοδήποτε από τα τρία αυτά κόμματα είχε ψηφίσει όχι, δεν θα έφτανε στον στόχο των 374 ψήφων». Όμως το ίδιο απαξιωτικό για την εκλογή της και τους πρωταγωνιστές του παρασκηνίου που προηγήθηκε, είναι το γεγονός ότι για να εκλεγεί παρακάμφθηκε ο νεοπαγής δημοκρατικός θεσμός Spitetzen – Kandidaten με βάση τον οποίο η εκλογή του προέδρου της Κομισιόν γίνεται μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, όπως ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Φρανς Τίτερμανς, ο Γκι Φερχόφσταντ, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, κ.α. στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονταν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Ήταν δηλαδή ένα πραξικόπημα της Άγκελα Μέρκελ. Μάλιστα ενώ στη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής εμφανίστηκε ως επικρατέστερη επιλογή αυτή του σοσιαλιστή  Φρανς Τίτερμανς, α’ αντιπροέδρου της Κομισιόν μέχρι τότε, επιστρατεύθηκαν τα ανατολικά κράτη που διαφώνησαν με την εκλογή του διότι ήταν υπέρμαχος της προσφυγικής πολιτικής ενώ για την εκλογή της νέας προέδρου επιστρατεύθηκαν πάλι τα ανατολικά κράτη με την ψήφο τους, Δηλαδή για να μεθοδευτεί η εκλογή της στο αξίωμα της προέδρου αξιοποιήθηκαν δύο φορές τα ανατολικά κράτη σε αντιφατικούς ρόλους, τη μια φορά ακυρώνοντας την εκλογή του Φρανς Τίτερμανς ανοίγοντας τον δρόμο στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τη δεύτερη εκλέγοντάς την με την ψήφο τους.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα; Ότι η πρόεδρος της Κομισιόν, λόγω του βιογραφικού της και της πραξικοπηματικής εκλογής της δεν έχει το πολιτικό ανάστημα άσκησης ευρωπαϊκής πολιτικής αποδεσμευμένης από υποβολείς και αποτελεί απλά φερέφωνο των εντολών της Άγκελα Μέρκελ. Χειρότερο όλων είναι το γεγονός ότι οφείλει την οριακή της εκλογή στην ψήφο των ευρωβουλευτών των ανατολικών κρατών που δεν επιθυμούν ούτε ένα μετανάστη ή πρόσφυγα στα όριά τους. Γιαυτό και οι ηγέτες των κρατών του Βίζεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία) συνεχάρησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό για την αποτρεπτική του πολιτική στον Έβρο. Επομένως η επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν μαζί με επικεφαλής θεσμικών οργάνων της ΕΕ στον Έβρο εντάσσεται στα πλαίσια των τυπικών υποχρεώσεων και τίποτα περισσότερο. Ήταν για τους ευρωπαίους αξιωματούχους μια ημερήσια εκδρομή στις παρυφές της ΕΕ.

Είναι τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ευρωτουρκικά, όπως αρέσκεται να ισχυρίζεται η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, άποψη που επανέλαβαν και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επισκέφθηκαν τον Έβρο προς ευχαρίστησή της; Το πιστεύει κανείς αυτό; Διότι αν ήταν έτσι δεν θα έβαζε η Γερμανία τα προτεκτοράτα της των δυτικών Βαλκανίων και όχι μόνον αυτά, να σηκώνουν φράχτες για να εγκλωβίσουν στα νησιά μας τους πρόσφυγες που πορεύονταν στις χώρες του βορρά, ούτε θα διατηρούσαν τις συμφωνίες του Δουβλίνου για την επαναφορά των μεταναστών στη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ. Όσο μάλιστα η χώρα μας θα συνεχίσει να αποτελεί την “αποθήκη” του μεταναστευτικού για την ΕΕ, θα συνειδητοποιούμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνοτουρκικό, όπως φάνηκε τις προηγούμενες μέρες στον Έβρο, αλλά Έλληνο – ευρωπαϊκό, διότι οι Βρυξέλλες έχουν το κλειδί της επίλυσής του με την κατανομή προσφύγων και μεταναστών στα 27 κράτη μέλη.. Διότι, πρόσθετα, οι Βρυξέλλες ασκούν διεθνή πολιτική και μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν που είναι οι πηγές του προσφυγικού. Όμως, αρνούμενη η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και εγκλωβίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, επιβαρύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με άλλη μια σοβαρή παράμετρο επιτείνοντας τα αδιέξοδα ανάμεσα στις δύο χώρες. Οδηγεί στα άκρα Ελλάδα και Τουρκία με απρόβλεπτες συνέπειες για να παραμείνει η ίδια στο απυρόβλητο του προσφυγικού.

Μακροδημόπουλος Δημήτρης

Αλεξ/πολη – κιν. 6947-771412

5-3-2020

 

 

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγαπητοί Εβρίτες -και εσείς κ.Μακροδημόπουλε- βαστάτε γερά και αντισταθείτε στην προγραμματισμένη ειρηνική κατάκτηση της Ελλάδος και της Ευρώπης ”μέχρι της Βιένης, όπως το 1571”με τα 4 εκατομύρια προσφύγων ,που μάζεψαν οι ”δημοκράτες” Τούρκοι στην 10ετία που λήγει φέτος και αφήστε τα όποια ενδοευρωπαικά μας προβλήματα ,τα οποία θα τα επιλύσουμε με την καλύτερη Δημοκρατία που έχουμε στην Ένωσή μας, είτε με πρόταση μομφής εναντίον της Προέδρου της Επιτροπής κας Φον ντερ Λάιεν, με την οποίαν πάντως συνεργάζονται πλήρως οι μονίμως αδικημένοι σοσιαλαριστεροί ,με πρώτον τον Αντιπρόεδρον κ.Τίτεμανς.
  Με εκπλήσσει πάντως το γεγονός ότι την σήμερον ημέραν θεωρείτε τον οποιονδήποτε εκλεγμένο πρωθυπουργό οποιασδήποτε Ευρωπαικής χώρας ότι μπορεί να έχει μια μπακέτα και όχι μόνο να κατευθύνει τις 26 κυβερνήσεις και τους λαούς των χωρών τους ,αλλά και να τους ”δέρνει” , κάτι που νομίζετε πως μπορεί και το κάνει η αποδυναμωμένη πια κ κ.Μέρκελ μόνης της κιόλας.
  Παραδειγματίζεστε -και εσείς και όλοι μας-τι μας έκαναν αυτή και ο κ.Σόιμπλε στην 10ετία πού λήγει,αλλά ξεχνάτε ότι βρήκαν τους ανίκανους και φιλόδοξους δικούς μας πρωθυπουργούς ,οι οποίοι δεν μας έδειξαν τον δρόμο με τις παραιτήσεις τους.
  Σε κάθε περίπτωση η ηθική πολιτική είναι αυταπάτη ,όπως προφήτεψε ο Μακιαβέλι με τον Ηγεμόνα του και οι σημερινοί μέτριοι Ευρωπαίοι πολιτικοί ,εκλέγονται σε ελεύθερες εκλογές από μορφωμένους ευρωπαίους ,μεταξύ των οποίων πρώτοι είναι οι Γερμανοί πολίτες.
  Πάντως όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι ομοθύμως μαζί μας και εναντίον της Ερντογανικης Τουρκίας και γιαυτό -το ολιγώτερον- τους οφείλουμε χάριτας και όχι αρές.

 2. Μας μετεβαλαν σε αποθήκη μεταναστών και ισχυριζεστε πως όλοι μας υποστηρίζουν. Όλοι μας δουλεύουν εν χορω. Μας αρέσει όμως το δούλεμα. Μάλιστα οι πολιτικοί μας το αξιοποιούν ως δήθεν στήριξη των συμφερόντων κατά της Τουρκίας. Δε μπορούν να αντιληφθούν πως κάθε παρέμβαση της ΕΕ διευρύνει το χάσμα ανάμεσα σε Ελλάδα – Τουρκία. Όπως και τώρα με τη στάση τους στο προσφυγικά προσθέτουν συνειδητά ένα ακόμη πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχεσεις.

 3. Ως δεύτερο σχόλιο μου -γιατί δεν πήρα απάντηση στο πρώτο-θεωρώ ότι θα μπορούσαμε όλοι σχεδόν οι Έλληνες να έχουμε ένα ευρωσκεπτικισμό ,αλλά απ’ αυτό το σημείο μέχρι να θεωρούμε τους εταίρους μας στην Ευρώπη και την ηγεσία της ότι μας μετέβαλαν σε αποθήκη μεταναστών ,ενώ η Ερντογανική Τουρκία στέλνει μαζικώς εδώ και δέκα χρόνια μετανάστες στην Ελλάδα -και ας τους κάνει ο,τι θέλει- εγγίζει τα όρια της α-νοησίας,γιατί εξυπονοείται ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι βάζουν την Τουρκία να μας στέλνει μετανάστες ,ενώ αυτή δεν θέλει και μετά ”μας δουλεύουν” και μας πληρώνουν και οι δικοί μας εκλεγμένοι πρωθυπουργοί από το 2010 μέχρι τώρα δέχονται αυτό το ”δούλεμα”.
  Ούτε ο τελευταίος ‘Έλληνας δεν θα δεχόταν αυτό το ”δούλεμα”.
  Δεν είναι εξωπραγματικό και να το σκεφτόμαστε;;;.

  • Οι πρόσφυγες και ιδιαίτερα οι μετανάστες δεν έχουν ως προορισμό τους ούτε την Τουρκία αλλά ούτε και την Ελλάδα αλλά τη Γερμανία και τις χώρες του Βορρά. Όμως το βάρος το σηκώνουν η Τουρκία και η Ελλάδα. Να λοιπόν ένα θέμα που έπρεπε να ενώνει τις δύο χώρες αντί να τις οδηγεί στα άκρα όπως συμβαίνει σήμερα στον Έβρο. Η Τουρκία ξεφορτώνει έναν αριθμό μεταναστών και προσφύγων σε εμάς και αυτοί οι άνθρωποι εγκλωβίζονται στη χώρα μας. Γιατί εγκλωβίζονται στη χώρα μας;Διότι η Γερμανία έβαλε τα προτεκτοράτα της να σηκώσουν τους φράχτες. Διότι διατηρούν σε ισχύ τις συμφωνίες του Δουβλίνου και διότι έχουμε πολιτικούς λιλιπούτειους που δεν έχουν το ανάστημα να βάλουν τα πράγματα στο πραγματικό τους μέγεθος.

   • Δεν θα μπορούσε η Τουρκία -λόγω γειτονικής φιλίας μας- αφού και οι μετανάστες θέλουν να πάνε στην βόρειο και κεντρική Ευρώπη να τους έστελνε με τις Τουρκικές αερογραμμές κατ’ευθείαν σε αεροδρόμια των χωρών αυτών για να τους υποδεχθούν και να τους χορηγήσουν άσυλο;;;.
    Τι θα έκαναν αυτές οι χώρες;;;
    Θα τους επέστρεφαν και αν ναι τότε θα τους κατήγειλε ως ”μοβόρες”,όπως τώρα καταγγέλει τον κ.Μητσοτάκη και τους Έλληνες,που δεν τους θέλει-θέλουμε(και καλώς) ,όπως δεν τους θέλουν τα Γερμανικά προτεκτοράτα-όπως εσείς γράφετε-.
    Τι κερδίσαμε που κοντά πέντε χρόνια , τους ήθελε ο κ.Τσίπρας και η ”Ελλάδα του”,αλλά τους εγκλώβιζε εδώ και ούτε τον φίλο του κ.Ζάεφ μετά την Συμφωνία των Πρεσπών δεν κατάφερε να πείσει να ανοίξει τα σύνορα του;;;.
    Η Τουρκία γιαυτό το θέμα είναι υπόλογη και επιβεβαιώνει την πίστη των Ελλήνων -από το 1453- ότι με τον Τούρκο φίλος δεν γίνεται ο Έλληνας δυστυχώς.

    • Κατ’ αρχήν να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα. Σίγουρα έπρεπε να εμποδιστεί η είσοδος των προσφύγων και μεταναστών από τον Έβρο διότι αν περνούσαν 100 θα ακολουθούσαν πολλαπλάσιοι. Όμως το να αφήνεις τον καθένα να παίρνει το δίκανο ή άλλους να τραμπουκίζουν για μένα ένα σημαίνει:Ότι ο Μητσοτάκη προσπαθεί να προσεταιριστεί την Ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής και του Βελόπουλου που μιλα για τις …επιστολές του Χριστού αλλά στέλνει τους πρόσφυγες στα ξερονήσια!!! Αγαπητέ ΣΑΝ τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας οι Ευρωπαίοι τα έκανα και τα κάνουν. Δεν έχουν ενδοιασμούς μπροστά στο συμφέρον τους. Και συνεχίζουν με τους Γάλλους επί κεφαλής στο Μάλι, στη Κ. Αφρικανική Ένωση στην Ακτη του Ελεφαντοστού στη Λιβύη. Ποιός διέλυσε τη Λιβύη; Και καπηλεύονται τον χριστιανισμό περνώντας στους λαού λανθασμένο περιεχόμενο. θυμάμαι τον Σαμαρά που κάθε Μ. Παρασκευή πήγαινε στην Πύλο και έψελνε τη “Ζωή εν Τάφω”. Έλεος!!!Αν σήμερα Ελλάδα και Τουρκία είναι αντιμέτωπες στο προσφυγικό η ευθύνη βαραίνει την Ευρώπη και προφανώς και των ΗΠΑ που ξεσπίτωσαν εκατ. ανθρώπων είτε με πραγματικά πυρά είτε με την οικονομική ισοπέδωση. Ειλικρινά φέτος θα εορτασθεί η Ανάσταση στη χώρα μας; Με ποιό περιεχόμενο; Η ΝΔ δυστυχώς δεν έχει έναν Μουζάλα. Όχι ότι ο Μουζάλας θα μπορούσε να απαλείψει τις αιτίες του προβλήματος αλλά ήξερε και καταλάβαινε ήταν και άνθρωπος. Οι σημερινοί είναι αχαρακτήριστοι. Δεν καταλαβαίνουν ότι τους πρόσφυγες τους οδηγεί εδώ η απελπισία και δεν θα τους αποτρέψει η περικοπή του βοηθήματος που θα στείλει τα μωρά τους στον άλλο κόσμο από αρρώστια και πείνα. ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΎΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥς ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ Τις ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ. Μη ξεχνάτε ότι ο Χριστιανισμός είναι πανανθρώπινος. Βάζει όρια στην ανθρώπινη συμπεριφορά!!!

     • Στην μακρά απάντησή σας παρουσιάσατε το κομματικό προφίλ σας ,που ευτυχώς σήμερα είναι απορριπτέο σχεδόν πανελληνίως .
      Ο Χριστός από τον οποίον και ο Χριστιανισμός πήρε το φραγγέλιο και είπε τα πολυάριθμα ΟΥΑΙ του και φυσικά για να επιβιώσει και αυτός και οι πιστοί του -εγώ και εσείς- από το αντιχριστιανικό Ισλάμ δεν θα εκθέσει τις παρειές του για να τον ”χαστουκίζουν΄΄ και να τον εξοντώνουν ,μαζί με τον Ελληνισμό από το 1917.
      ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ-ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΙΣ ΜΙΑΝ ,ΑΓΙΑΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ.
      Εκατομύρια Αγίους και Ήρωες έδωσαν και οι δύο τους για την επιβίωσή την δική τους ,την δική μας και των επιγενομένων τους ,γιαυτό και πρέπει όλοι να χαιρόμαστε για τον αγώνα τους της ζωής ,η, του θανάτου τους .
      Η Παγκοσμιοποίηση δεν ήλθε ειρηνικώς και δεν πρέπει να μας έλθει με την μαζική μετανάστευση ,γιατί -πέραν όλων των άλλων- για να τιθασευθούν οι αυριανές κοινωνίες θα έχουμε υποχρεωτικά αυταρχικά καθεστώτα .
      Αυτό δεν ”το μυρίζεστε”.εκτός αν το θέλετε.;;;.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,641ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
17,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα