Η πρόθεση του ΓΕΕΘΑ να αποστρατευθούν Αρχηγός και Υπαρχηγός Στόλου και ο Υπαρχηγός ΓΕΝ, ανάβει φωτιές στην κυβέρνηση εν μέσω πολεμικής κρίσης στη γειτονιά μας. Γι ΄ αυτό είναι και ακατανόητη η επιθυμία του ΓΕΕΘΑ να παρέμβει στην εισήγηση που θα κάνει ο Α/ΓΕΝ!

Είναι και παράδοξη καθώς οι τρεις Αξιωματικοί των οποίων η αποστρατεία ζητήθηκε δεν έχουν διαπράξει κάποιο λάθος που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την αποστρατεία τους σ ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ο Αρχηγός Στόλου όπως έχουμε γράψει διαχειρίστηκε επιτυχώς την ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο το καλοκαίρι του 2020 και σ ΄ αυτό μερίδιο στην επιτυχία έχει και ο Υπαρχηγός του. Για τον Υπαρχηγό ΓΕΝ είναι προφανές ότι ο Α/ΓΕΝ πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Και οι τρεις Αξιωματικοί ήταν υπέρ της λύσης των φρεγατών Belharra και άρα δικαιώθηκαν από την επιλογή της κυβέρνησης. Το γράφουμε γιατί κάποιοι  έσπευσαν να «μπλέξουν» και τα εξοπλιστικά του ΠΝ στο θέμα που έχει προκύψει.

Όπως και να ΄χει δεν είναι λογικό να προκαλείται τέτοια αναταραχή άνευ προφανούς λόγου. Αναταραχή που έχει φθάσει μέχρι και στο Μέγαρο Μαξίμου.

https://www.militaire.gr/giati-ziteitai-i-apostrateia-ton-enos-antinayarchoy-kai-2-yponayarchon/