Γιατί βγάλατε το στόλο;

16/8/20 | 3 | 0 | 465 εμφανίσεις

Όπως έγραψε πριν δύο ημέρες η “Καθημερινή”, το Ουρούτς Ρέις έχει απλώσει καλώδια και κάνει έρευνες.
Ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα στην Αθήνα να μην το παρενοχλήσει και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μιλάει, και πάλι, για “ψύχραιμη αποφασιστικότητα”.
“Ψύχραιμη αποφασιστικότητα” για τις ελληνικές κυβερνήσεις σημαίνει “παρακολουθούμε, απλώς, τι κάνετε”.
Ο Μητσοτάκης, μάλιστα, μίλησε για fake φωτογραφίες.
Αφού δεν έχετε διάθεση η τη δύναμη να χρησιμοποιήσετε το στόλο γιατί τον βγάζετε;
Γιατί πρέπει να διακινδυνεύει το προσωπικό του ελληνικού στόλου σε μια επιχείρηση χωρίς στόχο; Γιατί πρέπει να αναλώνεται το κύρος και η αξιοπρέπεια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων;
Πότε είναι διατεθειμένες οι ελληνικές κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν τις ένοπλες δυνάμεις; Όταν οι Τούρκοι φθάσουν έξω απο την Αθήνα;
Καταλαβαίνω τις φοβίες σας. Καταλαβαίνω τις αδυναμίες σας. Αλλά αφού δεν μπορείτε, ως πολιτικοί, όχι ως Ένοπλες Δυνάμεις, να κάνετε τίποτε γιατί δεν εξαντλείτε τις προσπάθειές σας στο διπλωματικό πεδίο; Γιατί δεν περιορίζεστε σ αυτό όπως η Κύπρος;
Πιστεύετε ότι σας λαμβάνει κανείς στα σοβαρά επειδή βγάλατε το στόλο να παρακολουθεί απο απόσταση τις τουρκικές κινήσεις;
Απλώς εξευτελίζεστε και εκθέτετε τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το κακό είναι ότι εξευτελίζετε και τη χώρα.
Είμαι βέβαιος πως η πολιτική ηγεσία σκέφτεται όπως ο φίλος μου Μ. “Αν έρθει ένα φουσκωτός και σε απειλήσει τι θα κάνεις, θα τον δείρεις”; Τέτοια ετοιμότητα και στρατηγική.
Και το διπλωματικό παιχνίδι είναι χαμένο: οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται και οι Γερμανοί είναι φιλότουρκοι περισσότερο και απο κάποια εκδυτικισμένα στρώματα Τούρκων.
Ας ελπίσουμε να υπάρχουν ακόμη τμήματα του ελληνικού λαού που δεν θέλουν να ζήσουν υποτελή στην Τουρκία. Και θα στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οποιονδήποτε επιχειρήσει να παραχωρήσει δικαιώματα ή, πολύ περισσότερο, κυριαρχία της χώρας.
Κανένας διάλογος με την Τουρκία. Διάλογος υπάρχει και βρίσκεται στον 60ο γύρο. Αυτός ας συνεχιστεί. 

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Μαρία Χ. says:

  Αυτό το κακόγουστο θέατρο του παραλόγου πρέπει να σταματήσει τώρα. Πως αλλιώς να το πούμε; Δεν ανεχόμαστε άλλον εξευτελισμό. Ή να δούμε αποτέλεσμα τώρα ή να φύγουν αντί να εκλιπαρούν Γερμανία και Αμερική για μια καλή κουβέντα.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Συμφωνώ τόσο με το άρθρο, όσο και με το σχόλιο τής Μαρίας Χ. Νομίζω ότι έχομε γίνει ρεζίλι των σκυλιών πια. Ουδέποτε η χώρα είχε πέσει τόσο χαμηλά. Οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας, εμείς κοιτούμε άπρακτοι και οι καραγκιόζηδες-πολιτικοί μιλούν για “ψύχραιμη αποφασιστικότητα”. Έχουν χάσει και την έννοιά των πια οι λέξεις κι εμείς (οι πολιτικοί που κυβερνούν) την ελαχίστη αίσθηση αξιοπρεπείας και φιλότιμου. Δεν αισθάνεται κανένα απ’ αυτά τα παχύδερμα την ανάγκη να παραιτηθεί, ή απλώς μετέχουν στην συμφωνία τής μοιρασιάς (το πιθανότερο);

 3. 3
  Σ.Α.Ν. says:

  ”Διάλογος υπάρχει και είναι στον 60ο γύρο. Αυτός ας συνεχιστεί”,καταλήγετε αγαπητέ κ.Σαββίδη.
  Το θέμα είναι αν, αυτό μας αρκεί ,ή, θέλουμε -πόσο τμήμα του Ελληνικού λαού ,με τα γυναικόπαιδα-να ”χτυπήσουμε χωρίς να προειδοποιήσουμε” και γαία πυρί μιχθήτω ,γιατί θα βρεθούν και ”φίλοι” μας ,όπως το 1922 και το 1974 να μας ξεχάσουν, για να ”χάσουμε” και κάτι από αυτό που εδώ και 45 χρόνια κρατάμε ,νε΄’ω δεν είναι λίγοι που θέλουν και να ”τσαλακωθεί ” και ο πατριωτισμός των ‘δεξιών” Ελλήνων ,που μέχρι τώρα καλά κρατεί;;;.
  Γιατί κ.Σαββίδη δεν εξαντλήθηκε η υπομονή μας με τις καθημερινές επί 10ετίες αερομαχίες στο Αιγαίο μας -και με θύματα μάλιστα-και εξαντλήθηκε τώρα σε ένα 10ήμερο στην θάλασσα με λιγώτερους κινδύνους από τις ”επακουμβήσεις” των φρεγατών;;;.
  ”Μαυτά θα πάμε ,αλλά απ’αυτά δεν θα πάμε”ως Ελλάς . Απλώς θα εξαντληθούμε οικονομικά και θα περιμένουν οι Τούρκοι -όπως περίμεναν οι Σκοπιανοί και μερικοί γεωπολιτικοί παίκτες – τους κοσμοπολίτες , διεθνιστές και μη μοναχοφάηδες στο Αιγαίο Αριστερούς ,πάσης αποχρώσεως ,για να ”τελειώσουν το θέμα” γιατί αυτοί -όπως και ο κ.Ηρακλείδης έγραψε -δεν αναβάλουν ,(όπως ο πρώην πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής )τις λύσεις στα εθνικά-εξωτερικά θέματα.
  ”Ενός κακού-της Συμφωνίας των Πρεσπών – μύρια έπονται” .
  Οι σημερινοί μάλλον ”μήνυσαν ” ότι θα πολεμήσουν ,-γιατί δεν έχουν και άλλη επιλογή- ένεκεν παραδόσεως και επιταγής του Συντάγματος ,που η Παράταξη αυτή με τον ιδρυτή της έδωσε το 1974 στο Ελληνικό κράτος.
  Ψυχραιμία -κούλ ελληνιστί- και υπομονή ,μαζί με την αύξηση της αποφασιστικότητος όλων των Ελλήνων να πολεμήσουν επιτέλους με την Τουρκία, η οποία πολεμά πότε με τους Κούρδους και πότε με τους γείτονες της προς νοτιοδυτικά της εδώ και σαράντα χρόνια.
  Και μη ξεχνάμε ότι ο δικαιολογημένος σε κάποιο βαθμό φόβος έναντι του πολέμου -και όχι μόνο εναντίον της Τουρκίας-μαζί με τα φιλειρηνικά αισθήματα των εκατομμυρίων Ελλήνων ,που τα ακούγαμε μετά το Κυπριακό δράμα στις πορείες εδώ και 45 χρόνια -μας κατέστησε συνυπεύθυνους του σημερινού για τα εθνικά μας θέματα αποτελέσματος.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Επειδή θεωρούμε τον σεβασμό της ζωής, της ύπαρξης, δηλαδή, ως την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αξία, είμαστε απολύτως αντίθετοι με τις πράξεις του Κουφοντίνα. Πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο. Για τον ίδιο, ακριβώς, λόγο, επειδή αποδίδουμε απόλυτη αξία στη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας