Γιατί ακυρώθηκε το ταξίδι Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ;

9/7/20 | 0 | 0 | 369 εμφανίσεις

Σε ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησε χθες το βράδυ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η αμερικανική πρεσβεία αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, επειδή “κυκλοφορούν φήμες” ότι η επίσκεψη ακυρώθηκε από πλευράς τους, επειδή  δυσανασχετούν για την συζητούμενη αγορά φρεγατών από τη Γαλλία (οικονομικό το θέμα) αλλά και όσα αυτή η αγορά υποδηλώνει (το πολιτικό σκέλος). Άλλες φήμες θέλουν τους Αμερικανούς “να μην τα σπάσουν” εντελώς με τους Τούρκους στο διαφαινόμενο παράθυρο ευκαιρίας.

Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο για τις 20 Ιουλίου,  και είχε προηγηθεί και σχετική συζήτηση ανάμεσα στον κ. Παναγιωτόπουλο και τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στη συνάντηση που είχαν στη βάση της Σούδας προ μηνός.

Γιατί ακυρώθηκε το ταξίδι Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ;

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας