Γιάννης Σμυρλής -Νέος Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΟΓιάννης Σμυρλής αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη θέση του παραιτηθέντος Γρηγόρη Δημητριάδη (σ.σ. απλή συνωνυμία με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού) και παράλληλα αναλαμβάνει Πρόεδρος του Enterprise Greece.

Ο Γιάννης Σμυρλής είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις, επίσης στο ΕΚΠΑ. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ από το 2009 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας διατελέσει διευθυντής πωλήσεων. Από το Φεβρουάριο του 2013, μέχρι προ ολίγων μηνών, ήταν Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας κερδίσει με τη δράση του την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσα σε αυτή την επταετία έχτισε προσωπικές σχέσεις με σημαντικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο κ. Σμυρλής μάλιστα ήταν ο πρώτος Έλληνας ο οποίος είχε πετύχει να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP), που είναι η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία στην Ευρώπη. Υπήρξε επίσης Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Foundation των ΗΠΑ, μέλος της Συνέλευσης των Νέων της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (2003), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (Ε.Ε.Π.Ε.) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ναυσιπλοΐας.

Γιάννης Σμυρλής -Νέος Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τόπο στα νιάτα ,όταν μάλιστα έχουν και επιτυχείς σπουδές και δράσεις και αντέχουν στην σύγκριση με άλλους συνομηλίκους ευρωπαιστές άλλων πολιτικών σχηματισμών.
    Να προχωράμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα