“Γερμανικός «Δούρειος Ίππος» στη Θεσσαλονίκη για την άλωση της ιστορικής μνήμης και τον ενταφιασμό των γερμανικών οφειλών”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

www.esdoge.gr

12.7.2020

“Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εν κρυπτώ, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση, ανακοίνωσε την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη για να στεγαστεί το αμφιλεγόμενο «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας», και μάλιστα χωρίς να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως απαιτεί ένα μείζον ζήτημα, όπως αυτό.  Να  θυμίσουμε ότι η ενέργεια αυτή έρχεται να ανατρέψει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2016, με την οποία παραχωρήθηκε ο χώρος αυτός στο Δημοτικό Οργανισμό Μουσικής και Χορού, αφού ανακαινίστηκε με έξοδα του Ελληνικού Λαού. Σημειώνεται ότι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2016 την είχε ψηφίσει και ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος ως μέλος, τότε, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον πιο μαρτυρικό δήμο της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη του Ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη της «Ελευθερίας», της πρώτης Αντιστασιακής οργάνωσης στη χώρα, οι ταγοί της σπεύδουν να συμμορφωθούν με τους σχεδιασμούς της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελλάδα, ώστε να «καταπολεμηθούν τα στερεότυπα(!) ανάμεσα στους νέους των δύο χωρών», όπως χαρακτηρίζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα υπήρξε κατεχόμενη χώρα του Γ΄ Ράιχ και τράβηξε τα πάνδεινα από τα γερμανικά στρατεύματα.

Ας μην ξεχνάμε: ο Ελληνικός Λαός αγωνίστηκε γενναία και με αυτοθυσία ενάντια στον φασιστικό Άξονα συμβάλλοντας αποφασιστικά στη νίκη των Συμμάχων. Για την υπερήφανη και ανυπότακτη στάση του πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος κατά τη διάρκεια της Κατοχής, με θλιβερό απολογισμό εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από την πείνα, τις ασθένειες, τις μαζικές σφαγές αμάχων, την καταναγκαστική εργασία, την εξολόθρευση της Εβραϊκής Κοινότητας. Η χώρα μας λεηλατήθηκε μεθοδικά και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους κατακτητές, με ευθύνη της ναζιστικής Γερμανίας. Κι όμως, αντί της έμπρακτης μεταμέλειας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  και της απόδοσης Δικαιοσύνης και Αποζημίωσης για τα εγκλήματα του Γ’ Ράιχ, η χώρα μας αντιμετωπίζει τη σκληρότητα, την αδιαλλαξία και την εχθρική στάση της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Ομολογημένη επιδίωξή των γερμανικών μεθοδεύσεων είναι να θέσουν τη μνήμη των αγώνων, της Αντίστασης και της σφαγής του Ελληνικού Λαού από τη ναζιστική Γερμανία υπό τον έλεγχο και τη διαχείριση της Γερμανικής Κυβέρνησης! Επιδιώκουν απροκάλυπτα την παραχάραξη της Ιστορίας δυσφημίζοντας την Εθνική Αντίσταση ως υπεύθυνης, δήθεν, για τα φρικτά ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα! Οι μεθοδεύσεις αυτές της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπούν στην ψευδεπίγραφη «συμφιλίωση» των δύο Λαών χωρίς την απόδοση Δικαιοσύνης κι Αποζημίωσης! Αποσκοπούν εν τέλει στη δημιουργία μίας νέας γενιάς Ελλήνων που δεν θα έχουν αυξημένη ευαισθησία για την ιστορική μνήμη, που δεν θα αντιλαμβάνονται το μεγαλείο και το νόημα της Εθνικής Αντίστασης, που δεν θα διεκδικούν τις γερμανικές οφειλές. Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις της μνημονιακής περιόδου φέρουν ακέραιη την ευθύνη γιατί επιτρέπουν τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις. Όμως ο λαός και οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν σθεναρά στους γερμανικούς δούρειους ίππους και μέχρι τώρα το εγχείρημα αυτό έχει αποδειχθεί φιάσκο.

Σκοπός, επίσης, των πρωτοβουλιών αυτών είναι να δείξουν ότι η Ο.Δ.Γ. εργάζεται, δήθεν, για τη «συμφιλίωση» με την Ελλάδα, την ώρα που παραμένει προκλητικά αδιάλλακτη απέναντι στις νόμιμες, απαράγραπτες και ισχυρά τεκμηριωμένες ελληνικές αξιώσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν με την από 17/4/2019 απόφαση της Βουλής και την από 4/6/2019 Ρηματική Διακοίνωση της Ελληνικής προς τη Γερμανική Κυβέρνηση. Την ώρα δηλαδή που η Ο.Δ.Γ. καταπατά την ίδια της την υπογραφή στη Συνθήκη του Λονδίνου του 1953, επιχειρεί να αποκτήσει επιχειρήματα και να θωρακιστεί απέναντι στις εύλογες ελληνικές αιτιάσεις περί αδιαλλαξίας και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου ενώπιον της συζήτησης του θέματος των γερμανικών οφειλών σε διεθνές δικαστήριο ή άλλο δικαιοδοτικό φόρουμ.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι τιμούμε και νιώθουμε αλληλέγγυοι με τον Γερμανικό Λαό και θεωρούμε τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών ως γέφυρα κοινής πάλης, δημοκρατικής και αντιφασιστικής. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους πολυάριθμους Γερμανούς δημοκράτες – αντιφασίστες και τις συλλογικότητες, που μετέχουν ενεργά στον κοινό μας αγώνα για την απόδοση Δικαιοσύνης κι Αποζημίωσης. Κάνουμε όμως σε όλους σαφές ότι η πραγματική φιλία των δύο Λαών στηρίζεται μόνο στα στέρεα θεμέλια της Αλήθειας, της Ισότητας και της Δικαιοσύνης! Με ενότητα, σθένος κι αποφασιστικότητα αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια της Ο.Δ.Γ. να ξαναγράψει την Ιστορία σύμφωνα με τα συμφέροντά της και να αποφύγει την εκπλήρωση των απαράγραπτων και θεμελιωμένων στο Δίκαιο και την Ιστορία υποχρεώσεών της.

Απευθύνουμε έκκληση στο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει αμέσως την εθνικά επιζήμια απόφασή του. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης να αναλάβει τις ευθύνες του. Ας έχουν υπόψη τους ότι, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, η υποχωρητικότητα  εκλαμβάνεται από τους ισχυρούς ως αδυναμία!

Η βίλα Πετρίδη πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και την ελεύθερη πολιτιστική έκφραση του λαού της Θεσσαλονίκης, μακριά από την αρνητική επιρροή και τη χειραγώγηση από δυνάμεις, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως υποτελή.

Ο αγώνας για Μνήμη και Δικαιοσύνη κλιμακώνεται! Μέχρι τη νίκη!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί καλοί μου άνθρωποι -που θάλεγε και ο Βέγγος- δεν υπογράφει κάποιος Πρόεδρος αυτήν την ανακοίνωση ;;;.
    Μήπως δεν υπάρχει αυτό το Εθνικό-κιόλας- Συμβούλιο (που πρώτη φορά εμφανίζεται),ή, δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα για να παίρνει αποφάσεις;;;.
    Καλά τα γράφει ,αλλά σαν ”κουτσομπολιά ”διαβάζονται.
    Παράκληση να επανέλθουν με τον κηδεμόνα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα