Γαλλία: Θολό το τοπίο για τις αυριανές εκλογές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γεμάτος αυτοπεποίθηση για τη νίκη του στις εκλογές εμφανίσθηκε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παρά την ενίσχυση των ποσοστών της πρόθεσης ψήφου υπέρ της Μαρίν Λεπέν και του Ζαν-Λικ Μελανσόν ενόψει του αυριανού πρώτου γύρου.

ΠΑΡΙΣΙ. Γεμάτος αυτοπεποίθηση για τη νίκη του στις εκλογές εμφανίσθηκε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παρά την ενίσχυση των ποσοστών της πρόθεσης ψήφου υπέρ της Μαρίν Λεπέν και του Ζαν-Λικ Μελανσόν ενόψει του αυριανού πρώτου γύρου.

«Διαπνέομαι από πνεύμα κατάκτησης και όχι από ηττοπάθεια. Τίποτα δεν κρίνεται ποτέ εκ των προτέρων», είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε παρέμβασή του σε ραδιοφωνική εκπομπή. Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού διεκδικεί για τρίτη φορά την προεδρία, για να αναδειχθεί στη δεύτερη θέση της αναμέτρησης.

Η τελευταία σφυγμομέτρηση της εταιρείας BVA εμφάνιζε τη Λεπέν με 23%, να υστερεί κατά μόλις 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του προέδρου Μακρόν, ο οποίος λαμβάνει το 26% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν, οι φετινές εκλογές θα θυμίζουν εκείνες του 2017, όταν ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη με μεγάλη διαφορά από τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο.

Η Μαρίν Λεπέν έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να δώσει σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόσωπο στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας της, Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Η υποψήφια πρόεδρος έχει περιορίσει την αντιμεταναστευτική και ξενοφοβική ρητορική, επιλέγοντας να ρίξει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας στο θέμα της ακρίβειας και της φθίνουσας αγοραστικής δύναμης των Γάλλων. Παρά τη «λείανση» του μηνύματός της, όμως, η Λεπέν συνεχίζει να μιλάει ενίοτε για «μεταναστευτική πλημμύρα» και «πάταξη εξτρεμιστών ισλαμιστών».

Στο μεταξύ, τη στήριξή της στον υποψήφιο της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν, πρόσφερε χθες η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Φρανσουά Ολάντ, Κριστιάν Τομπιρά, καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον υποψήφιο της Ανυπότακτης Γαλλίας.

Ο Μελανσόν κατεβαίνει φέτος καλά προετοιμασμένος και με ελπίδες να ξεπεράσει σε ψήφους τη Λεπέν και να βρεθεί στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Μακρόν.

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Μελανσόν, με άξονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης, εξασφάλισε επαίνους ακόμη και από τον γαλλικό σύλλογο βιομηχανιών Medef.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα